sal de mar

La sal de mar és una aliada per a la pell?

Els beneficis de la sal de mar per a la nostra pell són moltíssims. Però sempre sota un cert control, ja que també pot arribar a ser perjudicial. Aquest mineral blanc i cristal·lí, ric en clorur sòdic, magnesi, potassi i iode, és perfecte per tractar determinades patologies de la pell: èczemes, psoriasi, dermatitis atòpica o acne. Aquest últim en segons quines circumstàncies que veurem més endavant.

L’acció d’aquest mineral per si sol no és visible en la pell. Els efectes beneficiosos en la nostra pell es deuen a la suma de la sal de mar amb diversos factors: el sol, el descans, els rajos ultraviolats i la humitat de l’ambient.

Beneficis contra la psoriasi i la dermatitis atòpica

De tots és sabut que els banys en el mar són beneficiosos pel cos. La combinació de la sal amb la humitat ambiental i l’exposició solar limitada, produeix un efecte antiinflamatori.

Per a les persones que pateixen psoriasi i dermatitis atòpica, els banys en el mar són el tractament perfecte per a la seva pell. Amb la psoriasi apareixen lesions en forma de taques vermelles a coll, genolls, cuir cabellut, esquena, cara, palmells de les mans i plantes dels peus. Aquest trastorn del sistema immunitari, apareix o desapareix sense avisar.

Un altre trastorn en la pell és la dermatitis atòpica. Es distingeix per la sequedat de la pell, l’enrogiment de zones puntuals i la descamació. A més, produeix una intensa picor i afecta un alt percentatge de la població infantil.

La sal de mar és bona per a l’acne …

Entre les múltiples propietats destaquen el seu efecte exfoliant i antisèptic. En el camp de l’estètica s’utilitza com exfoliant, eliminant restes de brutícia o cèl·lules mortes de la pell. A més, gràcies al seu efecte astringent, contribueix en l’eliminació de l’excés de greix.

La millora de l’acne es produeix per la combinació de la sal de mar i l’acció del sol. La seva acció exfoliant neteja en profunditat els porus obstruïts, produint un efecte allisador en la pell. Així i tot, cal tenir en compte que la sal de mar també pot produir un efecte contrari:

  • irritació en la pell i les mucoses
  • sequedat
  • deshidratació

… i per a les petites ferides

També posseeix propietats antisèptiques. Aquest mineral pot contribuir a la curació de petites ferides, rascades o talls, alhora que prevé i tracta determinades infeccions. Per exemple, petites infeccions en dits o al voltant de les ungles. Però s’ha de deixar clar que no totes les infeccions es poden tractar amb sal. Les ferides amb infecció poden empitjorar pels bacteris que habiten en la sal.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *