Una persona aprèn a com cuidar la pell del cos

Com cuidar la pell del cos?

La pell és un òrgan impermeable, flexible i resistent. Tot i això, està exposada a agressions internes i externes, de forma que cal aplicar-hi cures diàries. Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, us ensenyem a cuidar la pell del cos.

Neteja-la correctament

Per aconseguir-ho, hem de triar el sabó i exfoliant adequats per a la nostra pell. Qualsevol persona pot fer servir el sabó neutre, ja que el seu pH és neutre i apte per a qualsevol tipus de pell. Aquesta mena de sabons té un pH de 7. Pel que fa a l’exfoliant, també n’existeixen de neutres que s’adapten a tots els tipus de pell.

Hidrata’t adequadament

Hidratar-se correctament és necessari per cuidar la pell del cos. Per això, cal beure entre 1,5 i 2 litres d’aigua al dia i evitar llargs períodes de temps sense consumir líquids. Els aliments rics en aigua també ens ajuden a mantenir-nos hidratats. Les fruites, com ara els cítrics, i les verdures de fulla, com per exemple els espinacs, contenen molta aigua.  

Protegeix-la amb crema solar

Per protegir la pell dels rajos solars, cal aplicar-se productes amb un índex de protecció solar alt. La crema solar no és exclusiva dels mesos d’estiu, sinó que és necessari fer-la servir durant tot l’any. Encara que el temps no sigui calorós, els rajos solars estan presents i actuen sobre la nostra pell.  

Segueix una alimentació equilibrada

Una alimentació equilibrada que sigui rica en fruita i verdura és essencial per cuidar la pell del cos. El consum regular de fruites i verdures aporta una gran quantitat de vitamines, minerals i antioxidants. Aquests nutrients mantenen la pell en un bon estat de salut. La quantitat ideal se situa en un mínim de 3 racions de fruites i verdures al dia.

Dorm les hores de son adequades

Un bon descans afavoreix la síntesi cel·lular, un procés que ajuda a cuidar la pell del cos. D’aquesta manera, la pell es regenera. Durant un cicle de son, les cèl·lules es renoven i el cos expulsa toxines. Al llarg de les hores de descans, es dona peu a la regulació del col·lagen, un component beneficiós per la pell que aporta densitat i fermesa.

Al Centre Mèdic Mútua Penedès, comptem amb especialistes en dermatologia per fer un seguiment de la teva pell en tot moment. Per concertar una visita, fes clic aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *