Una parella aprofita els beneficis d'estar a la natura

Quins són els beneficis d’estar a la natura?

Passar temps a l’aire lliure aporta efectes positius tant a la salut física com mental. Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, et presentem els principals beneficis d’estar a la natura.

Afavoreix el descans

És habitual sentir-se relaxat en entorns com ara la platja o muntanya. La natura transmet un estat de calma que ajuda a conciliar el son. Són diverses les investigacions que afirmen que el contacte amb els entorns naturals influeix positivament en la qualitat del descans.

Oxigena el cos

Estar envoltat de natura és sinònim de respirar aire net i pur. Els beneficis són diversos, des d’una millor oxigenació del cervell fins a un sistema respiratori més net. A més, ajuda a eliminar toxines del cos i contribueix a millorar la circulació sanguínia. D’aquesta manera, disminueix la possibilitat de contraure patologies respiratòries, així com de desenvolupar intoleràncies o al·lèrgies ambientals.

Millora la vista

Els beneficis d’estar a la natura també es perceben en el camp visual. A l’aire lliure, la vista no es limita únicament a un camp de visió proper. La visió a llarga distància evita que se’n redueixi la capacitat per manca d’ús. També contribueix a fer front a la fatiga ocular i mental.

Reforça el sistema immunològic

Diverses investigacions asseguren que estar rodejat de natura permet protegir-se davant de malalties respiratòries, musculars, cardiovasculars i mentals. Caminar o fer esport a l’aire lliure és una manera òptima de treure profit dels beneficis d’estar a la natura.

Redueix l’estrès

Passar temps a l’aire lliure disminueix la fatiga mental. De fet, els beneficis d’estar a la natura es perceben en la salut mental. Com que són espais amb menys contaminació de l’aire i del soroll, els entorns naturals ajuden a mantenir un nivell d’estrès sa.  

Augmenta el benestar emocional

Caminar en un espai natural, com ara un parc o un bosc, millora l’estat d’ànim. D’acord amb diferents estudis científics, els entorns naturals fan que les persones se sentin més enèrgiques i satisfetes amb la vida.

Al Centre Mèdic Mútua Penedès, comptem amb especialistes en Medicina General que vetllen en tot moment pel teu benestar físic i emocional. Informa’t de com demanar visita aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *