Depressió

Depressió, una malaltia del nostre temps

El 6 d’octubre es commemora el Dia Europeu de la Depressió, un dels problemes de salut mental més freqüents al món contemporani i que afecta, segons les darreres dades de l’OMS (Organització Mundial de la Salut), a més de 300 milions de persones a tot el món.

La xifra d’afectats: En augment

Les darreres edicions del Dia Europeu de la Depressió han fet una crida a la sensibilització i a promoure els recursos necessaris per poder fer front a una malaltia que comporta una important càrrega assistencial i que cada vegada creix més en nombre de malalts. Només a la Unió Europea el 5% dels seus habitants pateixen algun tipus de depressió.

Unes xifres que preocupen, i molt, als experts mèdics i que s’ha constatat que podrien estar relacionades amb l’actual forma de vida, ja que té més prevalença als països desenvolupats que als que estan en vies de desenvolupament.

La depressió és una de les malalties psíquiques més comunes en l’actualitat i es calcula que una de cada cinc persones l’arribarà a desenvolupar en algun moment de la seva vida.

Les dones tenen el doble de probabilitats de patir depressió que els homes, segons els estudis clínics que s’han fet sobre aquesta malaltia de salut mental.

Els símptomes de la depressió

Cal estar atent a una sèrie de símptomes si duren més enllà de les dues setmanes:

  • Abatiment.
  • Pèrdua d’interès per les coses.
  • Tristor.
  • Falta d’iniciativa.

La depressió provoca moltes baixes mèdiques, jubilacions anticipades i fins i tot la concessió de pensions per invalidesa. La depressió ja suposa el 12% de les malalties dels treballadors de la Unió Europea.

És important saber detectar-la i visitar-se amb un professional, ja que en els casos més greus pot conduir al suïcidi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *