Una persona preocupada per com manejar les emocions negatives

Com manejar les emocions negatives?

Les emocions formen part del nostre dia a dia, tant positives com negatives. Per integrar-les d’una manera saludable, una de les accions que hem de fer és aprendre a com manejar les emocions negatives.     

Aprendre a com manejar les emocions negatives resulta fonamental pel nostre benestar psíquic. Les emocions negatives són aquelles que generen un malestar en el nostre món interior, sigui tristesa, ràbia, frustració, entre d’altres. Encara que suposin una experiència desagradable, contenen un missatge que ens pot apropar a l’autoconeixement. En aquest article t’expliquem com manejar les emocions negatives i integrar-les d’una manera sana a la nostra vida.

Al llarg dels anys, la psicologia ha analitzat diverses estratègies per gestionar les emocions negatives. Alguns mecanismes ja els apliquem en el nostre dia a dia, però hi ha altres passos que podem seguir per aconseguir una bona regulació emocional. Per aprendre a com manejar les emocions negatives, hem de comprometre’ns a millorar la nostra salut emocional.

Accepta les emocions negatives

Les emocions són reaccions necessàries a les nostres vivències. Es tracta de respostes que ens proporcionen informació essencial sobre el nostre estat emocional. Per tant, rebutjar o ignorar les emocions suposa un obstacle pel nostre benestar mental i emocional. Aprendre a com manejar les emocions negatives passa necessàriament per l’acceptació.

Amplia la visió

Tota emoció negativa és conseqüència d’una manera de veure i pensar. Una emoció com la por pot ser conseqüència d’un conjunt de punts de vista o de pensaments que la provoquen. Aquest plantejament és necessari per qüestionar-nos elements del nostre món interior que són l’origen del nostre malestar. Per fer-ho, podem optar pel diàleg interior, la conversa o l’escriptura.

Canvia les maneres de relacionar-te

El nostre benestar emocional es deu en bona part a les relacions que establim en els nostres cercles socials. Per aquest motiu, hem d’allunyar-nos de les relacions que ens afebleixen i apropar-nos a les que ens donin força. En moltes ocasions, la qüestió no és renunciar a les relacions, sinó canviar la manera amb què ens relacionem amb les persones que ens generen malestar.

Bloqueja conductes negatives

Les emocions són temporals, però es poden allargar en el temps si evitem les causes que les provoquen. Per aprendre a com manejar les emocions negatives, hem d’eliminar els comportaments que les puguin desencadenar. Per exemple, sobreprotegir-nos ens genera més sensació de descontrol. En aquest cas, hem de suprimir la sobreprotecció que exercim sobre nosaltres.

Construeix emocions positives

Les emocions positives ens generen felicitat i plaer. Quan ens enfoquem en tot allò positiu que tenim a la vida, accelerem el balanç emocional de negatiu a positiu. Aquest canvi pot fer-se realitat si pensem en els petits detalls quotidians que ens aporten positivitat. De la mateixa manera, practicar la gratitud és un bon mètode per aconseguir emocions positives

Al Centre Mèdic Mútua Penedès comptem amb professionals de la psicologia que ofereixen un suport en el propòsit de com manejar les emocions negatives. D’aquesta manera, notaràs com millora el teu benestar mental i emocional.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *