Un pot amb suplements vitamínics de B12 per a vegans i vegetarians

B12 per a vegans i vegetarians, complement indispensable

La vitamina B12 per a vegans i vegetarians és vital per mantenir sa el sistema nerviós, i per això hem d’integrar-la en el nostre dia a dia

La dieta vegana i vegetariana són opcions que la societat ha anat integrant amb els anys. Són moltes les persones que es plantegen fer-se veganes o vegetarianes per canviar la nutrició o l’estil de vida. No obstant això, hem d’atendre en tot moment la nostra alimentació perquè sigui equilibrada i sana.

La vitamina B12 és un nutrient que es troba majoritàriament en aliments d’origen animal. La carn i el peix són els aliments que concentren més vitamina d’aquest tipus. En quantitat menor, en trobem en altres productes d’origen animal com els lactis i els ous. No obstant això, existeixen suplements de B12 per a vegans i vegetarians que permeten que el nostre cos tingui la quantitat adequada de vitamina.

Què és la vitamina B12?

La vitamina B12 és una substància del grup B que incideix en diferents funcions orgàniques, com són la funció cardiovascular, el metabolisme de les proteïnes, la síntesi de l’ADN o la regeneració dels teixits. Aquest nutrient també participa en la formació dels glòbuls vermells i la síntesi de mielina, la capa que recobreix i protegeix els nervis del nostre cos. A més, exerceix altres funcions essencials en el sistema nerviós central.

El consum de vitamina B12 per a vegans i vegetarians és fonamental en una alimentació equilibrada. Avui dia, aconseguir una ingestió adequada de B12 és molt senzill i accessible per a tothom.

Com prendre la vitamina B12?

A l’hora de comprar un suplement vitamínic de B12 per a vegans i vegetarians, es recomana que la vitamina es trobi en forma de cianocobalamina, ja que és l’estructura que més resisteix a canvis de temperatures, llum i pH. A més, no té dosi tòxica, es pot obtenir en diversos punts de venda i és la més estudiada per part de la comunitat científica.

Quan comencem una dieta vegana o vegetariana, tenim dues opcions a l’hora de prendre la vitamina B12 que necessita el nostre cos. D’una banda, podem prendre un suplement de 25-100 micrograms al dia. Si ens decantem per aquesta opció, s’aconsella que els puguem mastegar, ja que la ingesta resulta més senzilla. D’altra banda, podem optar per un suplement setmanal de 1.000 o 2.000 micrograms amb una freqüència de 2 a 3 vegades a la setmana.

Si vols informar-te sobre com prendre el suplement vitamínic de B12 per a vegans i vegetarians, al Centre Mèdic Mútua Penedès comptem amb professionals de la nutrició que t’assessoren i fan un seguiment de la teva dieta. D’aquesta manera, tindràs tota la informació que necessites per portar un estil de vida vegà o vegetarià saludable.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *