Begudes vegetals

Prepara les teves begudes vegetals a casa i cuida’t

L’estiu és la millor època de l’any per gaudir de begudes fredes i refrescants com l’orxata, una preparació típica de València que amb el pas dels anys també s’ha popularitzat a la resta dels països catalans i la costa peninsular. Es consumeixen a bars i terrasses però també es ven als supermercats. Normalment contenen una gran quantitat de sucres, t’expliquem com preparar begudes vegetals a casa, com l’orxata.

 

Què són les begudes vegetals?

 

Es tracta de begudes elaborades a partir d’aliments com els cereals, les llavors, els fruits secs i altres productes d’origen vegetal:

  • Civada.
  • Ametlles.
  • Nous.
  • Arròs.
  • Soja.
  • Avellanes, etc.

L’eclosió del moviment #realfooding, que reclama una alimentació amb productes frescos i descartar els ultra processats, així com l’increment de la preocupació de les famílies per unes dietes més saludables i equilibrades sumat a l’alta visibilitat d’altres opcions com les veganes, vegetarianes o flexitarianes ha fet que es posin de moda les begudes vegetals.

 

Com preparar a casa la teva beguda vegetal

La forma tradicional de preparar begudes vegetals és amb l’ajuda d’una bossa filtradora. Pots buscar fàcilment receptes per internet per no equivocar-te amb les quantitats, però normalment es fa servir un litre d’aigua per 100 grans del fruit sec, cereal o llavors que vulguis. Es posa l’aigua i l’ingredient a un recipient i amb una batedora de mà es tritura tot. Després es filtra a un altre recipient amb la bossa per eliminar la polpa i ja es pot servir.

Es pot endolcir al gust, amb sucre, estèvia, canyella o mel. Pot durar de 3 a 4 dies a la nevera. Com és una beguda casolana, al fons es quedaran els sediments de l’aliment, així que hauràs d’agitar la beguda perquè es torni a barrejar abans de servir.

La popularització d’aquestes begudes ha fet que cada vegada més persones es plantegin fer-les a casa, per això han sorgit nous invents per facilitar el procés com la Chufamix o el Vegan Drinks Maker de Lékué. Uns estris de cuina que permeten filtrar les begudes i netejar molt fàcilment. El primer incorpora un filtre molt potent que separa a l’instant beguda i polpa; i el segon la separa com les cafeteres que fan premsat al buit.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *