cura dents estiu

Tenir cura de les dents a l’estiu

 

Vacances, sol, platja, sopars a la fresca… L’estiu és una època durant la qual, tots vivim una miqueta més despreocupats de l’habitual. El bon temps amplia la nostra vida social, també contribueix l’increment de les hores lliures i acabem fent-li el salt a les nostres rutines. Normalment ens preocupa la pèrdua dels nostres hàbits alimentaris i tornar a una dieta saludable però també és molt important tenir cura de les dents, que pateixen els nostres excessos estiuencs. Et donem alguns consells per mantenir la salut de les teves peces dentals a l’estiu.

 

5 consells per tenir cura de les dents a l’estiu

Amb l’arribada de l’estiu mengem més gelats i dolços, prenem més begudes refrigerants i ensucrades o batuts i també sortim més vegades a dinar o a passar el dia fora de casa. Tot això contribueix a una higiene més deficitària de les dents. Apunta aquests trucs per tenir cura de les dents també a l’estiu.

  1. Porta un raspall de dents sempre amb tu. Si surts a esmorzar, dinar o sopar fora o penses passar el dia lluny de casa teva, et recomanem que portis un petit raspall de dents amb tu per poder rentar-te les dents després de menjar. La higiene bucal és imprescindible per a mantenir una bona salut
  2. Una poma o un xiclet, les millors alternatives al raspall de dents. Si estàs a un lloc sense aigua corrent o t’has oblidat el dentífric o el raspall, pots fer servir una alternativa d’emergència: Menjar una poma o un xiclet. En el cas de la poma, evidentment no et netejarà les dents com un raspall però l’efecte d’arrossegament dels residus d’aliments que queden entre les genives permetrà que et desfacis de restes de menjar. També com és una fruita aromàtica combatrà el mal alè i com és rica en fibra estimularà la producció de saliva. El xiclet, pel seu aroma també contribueix a mantenir l’alè fresc però ha de ser sense sucre per evitar les càries.
  3. Evitar els sucres. És difícil, marxem de vacances a la platja i ens prenem un gelat, un mojito, una crep amb xocolata… Intenta escollir gelats sense sucre i controlar els nivells de sucre dels còctels que et prenguis i redueix el consum de dolços com les creps o gofres.
  4. Tenir cura de la sensibilitat de les dents. També amb el consum de gelats les dents pateixen contrastos de temperatures i pot incrementar la sensibilitat. A banda de reduir el consum de gelats i begudes fredes, és recomanable fer servir una pasta de dents per lluitar contra la sensibilitat.
  5. Reduir el consum de vi i sangria. Es tracta de begudes alcohòliques amb tanins, una substància vegetal present en la rapa, pells i llavors del raïm i a la fusta de les bótes on s’envelleix el vi. Aquest tipus de begudes acostumen a tenyir les dents, per això es recomana controlar el seu consum.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *