Podologia Mútua Penedès

El nou servei de podologia de Mútua Penedès  

El Centre Assistencial de Vilafranca del Penedès incorpora un nou servei de podologia al seu quadre d’especialitats mèdiques, una acció que s’engloba dins del pla per ampliar les consultes externes. Ja està disponible per als mutualistes a preus especials i també per a pacients privats.

 

Els peus són, segurament, una de les parts més fràgils del cos humà. Suporten tot el nostre pes mentre ens fan avançar, ja sigui caminant, corrents… Tot i la seva importància clau pel que fa a la mobilitat, sovint no reben l’atenció necessària per part nostra, són un dels grans oblidats. Descurar els nostres peus pot comportar conseqüències negatives en un futur.

Igual que en el cas d’altres especialitats com l’oculista o el dermatòleg, al podòleg només el visitem quan apareix alguna molèstia o dolor. Els professionals recomanen fer-se una revisió anual per a comprovar que tot està en ordre i detectar a temps possibles malalties i altres molèsties.

Les problemàtiques que es tracten a una consulta de podologia

 

Els problemes associats als peus poden estar relacionats amb altres malalties com la diabetis, la pràctica d’esport extrem que pot fer caure les ungles dels peus, l’ús de sabates de taló o calçat que no subjecta suficient i feines on es passen moltes hores drets. Et diem alguns dels més comuns:

 • Dolor del taló.
 • Ungles encarnades.
 • Callositats i durícies.
 • Peus plans.
 • Berrugues.
 • Micosis
 • Lesions esportives.
 • Deformitats congènites.
 • Dits en martell.
 • Artritis i tendinitis.

 

Les consultes externes de podologia ja estan disponibles cada dilluns i divendres; i compten amb un servei exclusiu i innovador a Vilafranca, ja que la tarda dels dilluns els pacients podran disposar de les plantilles al mateix moment amb un temps d’espera aproximat d’una hora.

El nou equip està format pels podòlegs Gonzalo Urandurraga Urraza (realitza plantilles i estudis de la marxa), Berta Escoda Valero (fa quiropòdies) i el cap del servei Jacint Andreu González (estudis de la marxa). Els socis de Mútua Penedès podran gaudir de preus especials i tenen incloses 6 quiropòdies gratuïtes anuals.

Hivern Vilafranca

L’Hivern a Vilafranca del Penedès 

L’hivern és una de les estacions més tristes i melancòliques de l’any… Segurament és una construcció social que té el seu origen en les inclemències climàtiques característiques d’aquesta època. De ben segur que a Califòrnia o l’Argentina es miren l’hivern d’una altra manera… En tot cas, el temps no ha de ser una excusa per deixar de fer coses al nostre temps lliure. Al final, es pot gaudir igual i una mostra d’això és l’agenda plena d’activitats a Vilafranca del Penedès. Fem un repàs dels plans més interessants d’aquest primer trimestre.

5 plans d’oci a l’hivern a Vilafranca del Penedès

 

El món de la cultura, l’art i la viticultura està molt present tot l’any a la zona del Penedès. L’hivern no és una excepció i s’ha acabat convertint en un període fructífer en l’àmbit de l’oci. Repassem alguns dels millors plans per fer aquest primer trimestre de l’any a Vilafranca.

 1. Festes de Sant Raimon. Fins al 26 de gener els ciutadans de Vilafranca i les seves rodalies poden gaudir d’aquestes celebracions en honor a Sant Raimon de Penyafort, copatró de la ciutat. Teatre, música, dansa, literatura i altres activitats fruit de la creació artística local seran les protagonistes d’aquests dies. Pots consultar el programa aquí.
 2. MUSiCVEU Festival. Un esdeveniment musical que aplega grups musicals d’estils molt variats i eclèctics amb l’objectiu de promoure la cultura musical en directe i promocionar grups emergents. Gospel, òpera, vocal, recital, teatre musical humorístic… La pròxima cita serà l’1 de març amb el grup Las Migas. Pots trobar tota la informació aquí.
 3. Visites “Aigua i vi”. Una activitat combinada al centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit i al Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) de Vilafranca. Una manera de conèixer la importància que ha tingut el riu a la vida dels ciutadans de Torrelavit i l’ús que s’ha fet a l’àmbit domèstic i industrial. També es visita l’exposició permanent del Vinseum al Palau reial on es troba la seu. Es poden aconseguir les entrades aquí.
 4. Exposició “Cartografies”. Una mostra de la qual es pot gaudir al Vinseum i que presenta una col·lecció de mapes i documents cartogràfics sobre vitivinicultura, geografia i estratègia bèl·lica que es conserven majoritàriament al Centre de Documentació del Vinseum i es refereixen a la zona de Vilafranca, el Penedès i tota Catalunya. L’exposició es pot visitar fins al 22 de març.
 5. Planeta M. Art. I també a l’hivern es fan activitats per als més petits. Els nens I nenes podran gaudir el 2 de febrer d’una sessió de clown a Cal Bolet. Una obra recomanada a partir dels tres anys.
Psicologia

Psicologia, un servei cada vegada més demandat  

La societat en general comença a prendre consciència de la importància de mantenir també una bona salut mental i no només física. Tenir cura d’aspectes relacionats amb l’estrès o l’ansietat poden aturar el desenvolupament d’altres malalties més preocupants com les depressions i altres trastorns psicològics i psiquiàtrics. Un bon estat de la nostra salut mental també ajuda a fer que no apareguin símptomes i malalties físiques provocades, moltes vegades, per un deficient estat de la nostra salut mental.

Amb la intenció de cobrir aquestes demandes de la societat en matèria de benestar psicològic i mental, des de Mútua Penedès s’ha incorporat al quadre mèdic del Centre Assistencial una nova especialista sanitària amb àmplia experiència en psicologia per a adults. Es tracta de la psicòloga Verònica Castells Ojeda, una professional amb postgraus sobre l’anàlisi de processos terapèutics i sobre tècniques i principis bàsics de la teràpia cognitiva.

Les problemàtiques que es tracten a una consulta de psicologia

 

És cert que la societat està cada vegada més conscienciada sobre la importància de mantenir en bon estat la nostra salut mental, però encara existeix molt desconeixement sobre aquesta àrea mèdica. Quins trastorns o problemàtiques tracta la psicologia?

 • Ansietat.
 • Estrès.
 • Malestar emocional.
 • Depressió.
 • Fatiga.
 • Irritabilitat
 • Problemes de concentració.
 • Tensió acumulada.
 • Gestió de les emocions.
 • Autoestima.
 • Problemes d’interacció personal.

Tractant la causa que provoca aquestes alteracions es pot arribar a un estat de control de les emocions i benestar. En aquest article expliquem en què consisteix una depressió i perquè cada vegada hi ha més persones afectades.

El nou servei de psicologia ja està disponible des del passat 8 de gener cada dimecres de 16 h a 20:30 h de la tarda, demana la teva cita al 93-891-71-001 o des d’aquí.