Assistència viatge

Les assegurances d’assistència en viatges


Arriba l’estiu i molts treballadors marxen de vacances. És important viatjar sempre amb una assegurança d’assistència, sobretot quan sortim a l’estranger i visitem països llunyans, amb sistemes sanitaris diferents del nostre o en vies de desenvolupament. Mútua Penedès ofereix aquest servei als seus mutualistes, en concret es tracta d’una garantia d’assistència en viatge que incorporen les nostres pòlisses de salut.

Què inclou l’assegurança de salut en viatges de Mútua Penedès

La majoria de pòlisses de salut en viatges tenen una cobertura que es limita als dies concrets de viatge que es contractin. També depenent de la distància i del país on viatjarem, els preus poden variar. Les cobertures més importants i destacables que incorpora l’assistència en viatge de Mútua Penedès són:

 1. Assistència mèdica i sanitària.
 2. Repatriació o transport sanitari de ferits o malalts.
 3. Repatriació o transport dels altres assegurats de la pòlissa en cas necessari.
 4. Desplaçament d’un familiar o acompanyant en cas d’hospitalització.
 5. Convalescència en hotel.
 6. En cas de mort, repatriació o transport de l’assegurat que ha mort.
 7. Tornada anticipada per defunció d’un familiar.
 8. Cerca, localització i enviament d’equipatges extraviats.
 9. Enviament de medicaments a l’estranger.
 10. Informació legal a l’estranger.

Com funciona l’assegurança de salut en viatges de Mútua Penedès

Els assegurats de Mútua Penedès tenen un contacte a on han de trucar en cas de necessitat d’assistència sanitària des de l’estranger. El telèfon per als assegurats de Mútua Penedès és el 93-485-89-58. Un tràmit fàcil i àgil, ja que des d’un únic punt de contacte es pot gestionar tota la xarxa d’assistència que sigui necessària, estalviant maldecaps als viatgers.

Cadascuna de les cobertures pot tenir exclusions i limitacions en import econòmic, per això es recomana sempre consultar el contracte de la pòlissa per comprovar fins a on arriba la cobertura. També és important tenir en compte els dies que estarem fora del país, incloent-hi els desplaçaments en avió.

Dieta vacances

Com mantenir una dieta saludable durant les vacances


L’estiu és època de platja, vacances i passejos al costat del mar. Els horaris canvien, arriben les jornades intensives, els viatges a altres indrets del món i tenim més ganes de sortir i gaudir del nostre temps lliure. Això propicia que dinem i sopem fora, prenem cerveses a una terrassa i mengem gelats a mitja tarda. Aquest escenari dificulta mantenir una dieta saludable i més encara quan arriben els dies de vacances. Et donem alguns consells per aconseguir-ho.

Consells per mantenir una dieta saludable durant les vacances

L’estiu convida a menjar i beure però alimentar-se correctament és possible:

 • Evita els bufets d’hotel. Podríem afirmar que el 99% dels esmorzarsque es serveixen en aquests locals no inclouen opcions saludables. Brioixeria industrial de tota mena, sucs artificials, pa de motlle ultra processat, melmelades industrials…  Si tens força de voluntat, pots esmorzar iogurt amb fruita fresca (que no sigui  almivarada), acompanyada d’un cafè. Evita la resta del bufet. Si ets un enamorat del doç, et recomanem que aprofitis per fer un cafè o beure un got de llet amb alguna fruita i vagis a esmorzar fora a un lloc amb opcions saludables.
 • Evita dinar i sopar fora. És la millor fórmula per assegurar-nos que farem un àpat equilibrat. De vegades és difícil, sobretot si estem allotjats a unahabitació d’hotel sense cuina per preparar el nostre propi menjar. En aquest cas s’ha d’intentar apostar pels aliments més saludables i si no és possible, compensar un dinar copiós amb un sopar més lleuger o a l’inrevés.
 • Els gelats, millor artesans. Mai es pot dir que no a un gelat, per refrescar-se o simplement per gaudir d’un passeig al costat del mar. Aposta pels gelats cremosos artesans, evita els ultra processats que incloguin xocolates, sucres, colorants i conservants. A més, ara cada vegada més hi ha opcions sense sucre, ni lactosa.
 • Fes esport. És difícil, sobretot depenent del destí de les nostres vacances. Si no hem marxat de viatge encara, el millor és practicar esport a primera hora del matí o última de la tarda. Es pot convertir en un pla d’estiu. Jugar a voleibol, pàdel o nedar a la piscina. També passejar ens ajuda a cremar calories i mantenir-nos en forma. Si està en ruta, intenta arribar als llocs caminant evitant els transports i mou-te molt.
 • Aliments lleugers. Cremes fredes, amanides, fruites i verdures… Són les millors opcions per portar una dieta equilibrada també a l’estiu.
Serveis Mútua penedès

Quins serveis cobreix una mútua de salut com Mútua Penedès?


Les assegurances de salut són una opció cada vegada contemplada per més persones i famílies. Permeten rapidesa i agilitat en el diagnòstic, cosa que compensa les llargues llistes d’espera de la sanitat pública. De totes maneres, entitats com Mútua Penedès, força arrelades al territori com és el cas de Vilafranca, fan que l’opció d’una pòlissa de salut es converteixi en una forma d’apostar pels professionals de la zona i en la confiança que aporten les dècades d’experiència. Però una Mútua Penedès pot cobrir totes les emergències i necessitats mèdiques? Fem un repàs als serveis que cobreix.

Els serveis de Mútua Penedès

Mútua Penedès ofereix als seus mutualistes serveis d’atenció primària, cirurgia ambulatòria, especialitats i també s’encarrega de portar a terme la gran majoria de proves diagnòstiques de primer nivell. Repassem quins són els serveis concrets de la Mútua.

 • Atenció mèdica continuada. En aquest article expliquem en què consisteix aquest servei que permet l’atenció d’una urgència sense necessitat de cita prèvia. Tots els dies laborables en horari continuat de 8 del matí a les 21 hores de la nit. Això permet una atenció acurada dels nostres mutualistes.
 • Consultes externes. Parlem de les diferents especialitats que es poden tractar a Mútua Penedès quan els pacients necessiten un diagnòstic i tractament acurat per una malaltia concreta. Al·lergologia, aparell digestiu, cardiologia, dermatologia, ginecologia, nutrició… I així fins a 19 especialitats diferents que pots consultar aquí.
 • Diagnosi per imatge. Permet realitzar proves diagnòstiques que van des d’una simple radiografia, a un TAC o una ressonància magnètica.
 • Rehabilitació. Un servei que permet el tractament de patologies neuromusculars mitjançant tècniques com la teràpia manual, la punció seca o la reeducació postural. També s’ofereixen grups de treball per a patologies d’esquena i genoll.
 • Cirurgia ambulatòria. Es practiquen operacions que no necessiten hospitalització i de baixa complexitat, amb anestèsia local, troncal o sedació.
 • Proves complementàries. Aquest servei permet la realització de tota mena de proves que permeten fer un diagnòstic més acurat del pacient, poden ser des d’audiometries o anàlisis clíniques a un electrocardiograma.
 • Serveis infermeria. Permet la realització d’una atenció personalitzada del pacient que necessiti cures, medicina injectable o mesurar la tensió arterial.
 • Reconeixements mèdics. Permeten que els mutualistes passin una revisió mèdica que determinarà el seu estat de salut per poder obtenir permisos com el del carnet de conduir, d’armes, llicència de caçadors, certificats nàutics…

Mútua Penedès ofereix tots aquests serveis no només a mutualistes, com ja vam explicar en aquest altre article, socis d’altres companyies i particulars.