Primavera-Vilafranca

Arriba la primavera a Vilafranca: Activitats per practicar a l’aire lliure

Després del llarg hivern (perquè els hiverns sempre són llargs i freds) arriba l’anhelada primavera, l’estació preferida per a la majoria de persones. Una antesala de l’estiu, ja comencen a pujar les temperatures, no fa calor xafogosa ni és necessari l’abric i la bufanda i les botes. Les hores de sol s’allarguen i els dies tenen una llum especial. L’estació perfecta per practicar activitats a l’aire lliure: Arriba la primavera a Vilafranca.

 

3 activitats per a practicar a l’aire lliure durant aquesta primavera a Vilafranca

 

Sempre diem que Vilafranca és molt més que vi, però no es pot deixar a una banda l’activitat principal i per la qual és coneguda la comarca de l’Alt Penedès. A més, les vinyes confereixen a la zona un paisatge i una climatologia envejable que permeten dur a terme diferents activitats ara que arriba el bon temps.

Diuen que una de les Claus de la bona climatologia de Vilafranca és la seva proximitat al mar però també a l’interior i la barrera protectora que exerceixen les muntanyes de Montserrat.

 

 1. Excursió en bici entre les vinyes. Una forma diferent de recórrer els principals terrenys vitivinícoles de la zona, aprenent sobre el conreu del raïm i la seva llarga història de segles de producció de vi. En aquest article ja vam explicar-te alguna de les principals rutes, guiades i per lliure que es poden fer ara que arriba la primavera al Penedès.
 2. Tast de vins a l’aire lliure. Els diferents cellers repartits a Vilafranca del Penedès i la seva rodalia acostumen a fer tasts de vins al llarg de tot l’any. Uns tasts que inclouen moltes vegades un recorregut per la finca explicant el procés de producció de vi, d’ençà que es conrea, es cuida i es recull el raïm fins que arriba a l’ampolla final. Així i tot, amb l’arribada del bon temps aquests passejos entre vinyes es poden allargar i convertir-se en un agradable pla de primavera gràcies a la bona temperatura.
 3. Trekking al Penedès. L’arribada de la primavera i del bon temps fa que tots aquells amants de la natura i el senderisme aprofitin els caps de setmana i dies lliures per recórrer els espais verds de Catalunya. La comarca de l’Alt Penedès ofereix diferents rutes de trekking, de nivells inicials com avançat per a gaudir d’un ecosistema privilegiat. En aquest article t’expliquem quines rutes pots fer.
Autònoms

Les 5 reivindicacions dels autònoms 

La crisi de la Covid-19 ha agreujat la situació dels autònoms, que fa temps que reivindiquen millores ja que en realitat són treballadors per compte propi, amb tots els desavantatges dels empresaris i dels treballadors. Empleats i caps alhora. Repassem quines són les 5 reivindicacions dels autònoms.

 

Les 5 reivindicacions més importants i urgents dels autònoms

El gruix d’autònoms al nostre país és cada vegada més gran, sobretot des de la crisi econòmica que va començar l’any 2008. Molts treballadors sense feina van decidir emprendre. Així i tot, aquesta figura jurídica presenta encara molts desavantatges fiscals i no gaudeix de protecció social. Aquestes són les 5 reivindicacions dels autònoms:

 1. Posar fre a la morositat. Els impagaments són un dels principals problemes dels treballadors per compte propi. Una pràctica molt estesa perquè els clients que no paguen, no reben càstigs fiscals suficients que els facin evitar aquestes males pràctiques.
 2. Canvis a les bases de cotització. Ara per ara només existeixen 3 i els professionals autònoms reclamen que el repartiment sigui més equitatiu. Per què? Una persona que ingressi 1.000 € al mes i una que ingressi 20.000 € pagaran la mateixa quota: 275 €.
 3. Millora de les prestacions. Encara existeix una gran desprotecció social respecte als treballadors per compte propi. Malalties professionals, baixes de maternitat i paternitat, accidents laborals… La majoria d’autònoms redueixen al mínim els dies d’inactivitat per evitar perdre poder adquisitiu.
 4. Facilitar el finançament. Molts autònoms reclamen un millor accés a les línies de finançament per poder dur endavant els seus projectes.
 5. Facilitar els tràmits burocràtics. Gairebé tots els treballadors per compte propi es queixen dels nombrosos tràmits burocràtics que han de fer abans de poder emprendre els seus projectes. Demanen més facilitats.
Farmaciola-de-viatge

5 consells per a fer una farmaciola de viatge l’any de la Covid-19 

La documentació, diners, un telèfon mòbil i la farmaciola de viatge. Podríem assegurar que són els 4 elements indispensables abans de començar les vacances. Enguany, però, les prioritats han canviat i també moltes famílies, parelles i grups d’amics d’han hagut d’adaptar a les circumstàncies de conviure amb una pandèmia mundial. El coronavirus ha fet que viatgem més a prop i sense tanta planificació. La incertesa ja forma part de la nostra forma de vida. De totes maneres des de Mútua Penedès volem donar-te alguns consells perquè no deixis la farmaciola a la improvisació l’any de la Covid-19.

Consells per a fer una farmaciola de viatge

 

L’any del coronavirus un dels principals imprescindibles a tota farmaciola és el gel hidroalcohòlic i les mascaretes. Tot i que no són ben bé medicines, sí que formen part del grup de materials a tenir en compte per a desinfectar-nos d’una possible exposició a bacteris, virus i microbis. A banda d’això, sempre es recomana portar antiinflamatoris, antitèrmics (per baixar la febre), analgèsics (per alleujar el dolor), antidiarreics, antihistamínics (per a tractar possibles al·lèrgies), repel·lents d’insectes, solucions de iode, cotó, gases estèrils, benes, esparadrap, tiretes i termòmetre. Al web del departament de Salut de la Generalitat pots trobar més informació.

Per altra banda, et deixem alguns consells a tenir en compte abans de preparar la teva farmaciola de viatge:

 

 1. Tenir en compte el destí del viatge. No és el mateix anar a la platja que a la A la costa necessitaràs més cremes de protecció solar, per exemple. Tindràs una exposició més directe a la picadura de meduses i altres espècies del mar, com els crancs. També pots ferir-te amb un eriçó. Quant a la muntanya, les caigudes són més freqüents, així que els desinfectants de ferides obertes i les cremes antiinflamatòries són un must.
 2. Tenir en compte els dies de viatge. No fa falta que facis una farmaciola amb medicaments i estris que pots fer servir durant un any sencer. Tingues en compte els dies de viatge i el nombre de persones de la família per a calcular quina quantitat de medicines podries necessitar.
 3. Compra medicines amb una data de caducitat llarga. Primer de tot revisa a la teva farmaciola de casa si tens medicines caducades o que tenen una data que acabarà la seva caducitat durant el viatge.
 4. Fer un inventari previ. Revisa també la teva farmaciola de casa i fes una llista de les medicines i materials de cures que et falten.
 5. No llencis l’envàs. És habitual que moltes persones llencin a les escombraries les caixes i es quedin només amb les pastilles de l’interior o amb el tub de crema per a guanyar espai. És important que ho conservis tot per tenir el prospecte a mà que indiqui les possibles contraindicacions i efectes secundaris, també la dosi recomanada.