Autònoms

Les 5 reivindicacions dels autònoms 

La crisi de la Covid-19 ha agreujat la situació dels autònoms, que fa temps que reivindiquen millores ja que en realitat són treballadors per compte propi, amb tots els desavantatges dels empresaris i dels treballadors. Empleats i caps alhora. Repassem quines són les 5 reivindicacions dels autònoms.

 

Les 5 reivindicacions més importants i urgents dels autònoms

El gruix d’autònoms al nostre país és cada vegada més gran, sobretot des de la crisi econòmica que va començar l’any 2008. Molts treballadors sense feina van decidir emprendre. Així i tot, aquesta figura jurídica presenta encara molts desavantatges fiscals i no gaudeix de protecció social. Aquestes són les 5 reivindicacions dels autònoms:

 1. Posar fre a la morositat. Els impagaments són un dels principals problemes dels treballadors per compte propi. Una pràctica molt estesa perquè els clients que no paguen, no reben càstigs fiscals suficients que els facin evitar aquestes males pràctiques.
 2. Canvis a les bases de cotització. Ara per ara només existeixen 3 i els professionals autònoms reclamen que el repartiment sigui més equitatiu. Per què? Una persona que ingressi 1.000 € al mes i una que ingressi 20.000 € pagaran la mateixa quota: 275 €.
 3. Millora de les prestacions. Encara existeix una gran desprotecció social respecte als treballadors per compte propi. Malalties professionals, baixes de maternitat i paternitat, accidents laborals… La majoria d’autònoms redueixen al mínim els dies d’inactivitat per evitar perdre poder adquisitiu.
 4. Facilitar el finançament. Molts autònoms reclamen un millor accés a les línies de finançament per poder dur endavant els seus projectes.
 5. Facilitar els tràmits burocràtics. Gairebé tots els treballadors per compte propi es queixen dels nombrosos tràmits burocràtics que han de fer abans de poder emprendre els seus projectes. Demanen més facilitats.
Farmaciola-de-viatge

5 consells per a fer una farmaciola de viatge l’any de la Covid-19 

La documentació, diners, un telèfon mòbil i la farmaciola de viatge. Podríem assegurar que són els 4 elements indispensables abans de començar les vacances. Enguany, però, les prioritats han canviat i també moltes famílies, parelles i grups d’amics d’han hagut d’adaptar a les circumstàncies de conviure amb una pandèmia mundial. El coronavirus ha fet que viatgem més a prop i sense tanta planificació. La incertesa ja forma part de la nostra forma de vida. De totes maneres des de Mútua Penedès volem donar-te alguns consells perquè no deixis la farmaciola a la improvisació l’any de la Covid-19.

Consells per a fer una farmaciola de viatge

 

L’any del coronavirus un dels principals imprescindibles a tota farmaciola és el gel hidroalcohòlic i les mascaretes. Tot i que no són ben bé medicines, sí que formen part del grup de materials a tenir en compte per a desinfectar-nos d’una possible exposició a bacteris, virus i microbis. A banda d’això, sempre es recomana portar antiinflamatoris, antitèrmics (per baixar la febre), analgèsics (per alleujar el dolor), antidiarreics, antihistamínics (per a tractar possibles al·lèrgies), repel·lents d’insectes, solucions de iode, cotó, gases estèrils, benes, esparadrap, tiretes i termòmetre. Al web del departament de Salut de la Generalitat pots trobar més informació.

Per altra banda, et deixem alguns consells a tenir en compte abans de preparar la teva farmaciola de viatge:

 

 1. Tenir en compte el destí del viatge. No és el mateix anar a la platja que a la A la costa necessitaràs més cremes de protecció solar, per exemple. Tindràs una exposició més directe a la picadura de meduses i altres espècies del mar, com els crancs. També pots ferir-te amb un eriçó. Quant a la muntanya, les caigudes són més freqüents, així que els desinfectants de ferides obertes i les cremes antiinflamatòries són un must.
 2. Tenir en compte els dies de viatge. No fa falta que facis una farmaciola amb medicaments i estris que pots fer servir durant un any sencer. Tingues en compte els dies de viatge i el nombre de persones de la família per a calcular quina quantitat de medicines podries necessitar.
 3. Compra medicines amb una data de caducitat llarga. Primer de tot revisa a la teva farmaciola de casa si tens medicines caducades o que tenen una data que acabarà la seva caducitat durant el viatge.
 4. Fer un inventari previ. Revisa també la teva farmaciola de casa i fes una llista de les medicines i materials de cures que et falten.
 5. No llencis l’envàs. És habitual que moltes persones llencin a les escombraries les caixes i es quedin només amb les pastilles de l’interior o amb el tub de crema per a guanyar espai. És important que ho conservis tot per tenir el prospecte a mà que indiqui les possibles contraindicacions i efectes secundaris, també la dosi recomanada.
Estiu-vilafranca

Arriba l’estiu a Vilafranca: Què podem fer?

La crisi de la Covid-19 ha trasbalsat tots els nostres plans i el món de la cultura i l’esport s’han vist molt afectats per les mesures d’higiene i distanciament social necessàries per aturar primer la cadena de contagis i per evitar ara els rebrots. Barcelona i tota la seva àrea metropolitana no estan passant pels millors moments i ja s’han suspès obres de teatre i concerts. A Vilafranca, de moment, la situació sanitària és millor i segueixen endavant amb les activitats de l’agenda d’estiu 2020, adaptada a les circumstàncies de l’anomenada “nova normalitat”. Des de Mútua Penedès t’expliquem alguna de les activitats de les que pots gaudir aquest estiu a Vilafranca.

 

Les millors activitats estiuenques a Vilafranca en època de Covid-19

 

Les activitats a l’aire lliure són les principals propostes de tots els estius, però aquest amb més raó que mai, ja que d’aquesta manera és més fàcil guardar la distància de seguretat i es redueixen els contactes directes.

 • Festival En Veu Alta. Tota mena d’espectacles on la música, la paraula, la narració i la tradició oral tenen un paper destacat. Pots consultar les actuacions i concerts des d’aquest enllaç. Allà trobaràs també un mapa amb la ubicació de cadascuna de les actuacions al llarg de la comarca.
 • Equipaments tancats, programació oberta. Una iniciativa de creació i interpretació per professionals de les arts en viu del Penedès. S’oferiran càpsules de teatre, música, dansa i circ durant tot el mes d’agost a Penedès Televisió.
 • Agenda d’activitats. Com cada any des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès s’han preparat diferents activitats per a gaudir de l’estiu. En aquest enllaç, trobaràs l’agenda amb tallers de lettering, classes de ioga, exposicions i altres esdeveniments culturals d’interès.

Un dels principals atractius de l’estiu a Vilafranca és la Festa Major que té lloc entre el 29 d’agost i els primers dies de setembre. Enguany, però, s’ha suspès a conseqüència de la crisi del coronavirus.