Nutrició clínica Mútua Penedès

Nutrició clínica: Un servei arrelat a Mútua Penedès

Mútua Penedès ha posat en marxa aquest any un nou servei de Nutrició Clínica que en pocs mesos ha aconseguit arrelar-se i prestar una atenció integral en qüestions d’alimentació i malalties relacionades amb la nutrició a mutualistes i pacients privats. El que es menja preocupa cada vegada més a la població, que ja és conscient de la repercussió que la seva alimentació pot tenir en la seva salut. La consulta de Nutrició clínica ofereix suport nutricional en paral·lel a possibles tractaments farmacològics.

L’auge del #realfooding

 

Consciència social, crítica, ciència i xarxes socials. És possible que una barreja de tot això hagi fet possible que cada vegada més persones siguin conscients que tot el que es menja repercuteix d’una manera o altra a la salut de les persones. La ignorància sobre els efectes dels aliments ha estat una constant, però ara, i segurament gràcies en part a l’altaveu que suposen les xarxes socials, molts nutricionistes i científics han pogut alçar la veu per ensenyar-nos la diferència entre sucre lliure i els que estan intrínsecs als aliments com la fructosa, per exemple.

Nutricionistes-influencers com Carlos Ríos (creador del moviment realfood) o Aitor Sánchez (autor de llibres com “Mi dieta cojea”) acumulen legions de seguidors a les xarxes que han après a diferenciar entre els aliments de veritat i els ultra processats, a fixar-se en els ingredients abans de comprar un producte i a calcular el sucre i els greixos saturats que inclou un aliment envasat interpretant correctament la taula de valors nutricionals.

Les xarxes també són les responsables de promoure hàbits saludables i fugir de llegendes urbanes que diuen que el plàtan i els fruits secs tenen moltes calories. I sí, tenen un alt contingut calòric però la seva aportació nutricional és molt alta. No és el mateix menjar 100 calories d’avellanes que 100 calories d’una berlina industrial.

Nutrició Clínica a Mútua Penedès

L’excés o el dèficit nutricional pot comportar problemes de salut greus com la diabetis, la hipertensió arterial, l’hipotiroïdisme o cardiopaties. Aquestes malalties lligades a problemes nutricionals són algunes de les causes principals de mortalitat al nostre país i a la resta d’Europa. Per això, el servei de Nutrició Clínica de Mútua Penedès dona suport nutricional en paral·lel al tractament farmacològic específic d’aquestes patologies en especialitats que van des de la cardiologia a l’endocrinologia.

S’elaboren plans nutricionals específics per a cada patologia, pacient i estil de vida, un cop obtingudes les dades de composició corporal i antropomètriques, a més de les analítiques necessàries.

El nou servei de Nutrició Clínica es dirigeix especialment a adults amb patologies lligades a problemes nutricionals, obesitat i aquells que requereixen un control nutricional per a la prevenció de complicacions en altres malalties. També presta servei a tota mena de col·lectius interessats a millorar la seva alimentació per les seves circumstàncies personals (embarassades, esportistes, adolescents, gent gran…). Els mutualistes comptaran amb preus especials per visitar-se al nou servei que estarà disponible amb cita prèvia els dimecres cada 15 dies en horari de 9 h a 12 h o de 16:20 h a 19:20 h.

Si t’interessa millorar els teus hàbits alimentaris, truca al telèfon 93 891 71 00 per informar-te o demana cita AQUÍ en el cas que ja siguis mutualista.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *