Canvi hora

5 consells post canvi d’hora: Com acostumar-se 

Ja fa 4 dies que vam canviar l’hora i ens vam adaptar a l’horari d’hivern. La matinada del dissabte al diumenge vam poder dormir una hora més perquè a la 3 tornaven a ser les dues. Tot indica que aquest serà un dels darrers canvis d’horari, ja que al març d’enguany l’Eurocambra va aprovar l’abolició d’aquests canvis a partir de l’any 2021. Tot arribarà, de moment et donem alguns consells per acostumar-te al nou horari.

5 consells per acostumar-se al canvi d’hora

 

Des del canvi horari aquest passat cap de setmana es fa de dia i de nit abans, en concret una hora abans del que ho ha fet els darrers mesos. Això significa que disposem de menys hores de llum solar a la tarda. Això perjudica els negocis de restauració que prefereixen l’horari d’estiu, ja que provoca que la gent passi més temps al carrer.

Aquest canvi horari provoca efectes negatius a la salut de les persones:

  • Somnolència.
  • Irritabilitat.
  • Insomni.
  • Mal de cap.

L’efecte que es produeix és semblant a un jet-lag, ja que es produeix una ruptura de la rutina del son. Això implica algunes problemàtiques com un increment de la mortalitat a les carreteres, dels infarts de miocardi entre un 4 i un 29% i de la taxa d’atacs de cor en un 5%.

  1. Intenta anar a dormir aviat per poder descansar i evita les migdiades, ja que farà que tardis més en adormir-te a les nits i t’aixequis cansat.
  2. Evita prendre estimulants com el café perquè poden afectar el nostre sistema nerviós.
  3. Si vas al gimnàs, que no sigui a la tarda-nit perquè això ens estimularà i no aconseguirem agafar el son.
  4. La dutxa, al matí. Si també ho fem a la nit, ens estimularà.
  5. Tots els consells anteriors s’han de completar amb algunes normes bàsiques per agafar bé el son: Sopar lleuger, evitar el llum dels dispositius electrònics…
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *