malalties tardor

Com prevenir les malalties de la tardor en els nens

La baixada de les temperatures coincideix amb l’inici del curs escolar. Això significa un ambient més propici per a la proliferació de virus i bacteris i la multiplicació de contagis per l’increment del contacte entre els més petits, amb les defenses baixes pel canvi d’estació. Et donem alguns consells per prevenir les malalties de la tardor en els nens.

Grips, refredats, infeccions d’oïda, gastroenteritis… Són algunes de les malalties més comunes de l’època de la tardor, cap d’elles greus, però es poden evitar seguint una sèrie de pautes.

Consells per prevenir les malalties de la tardor en els nens

El contacte proper que acostumen a tenir els nens a diferència dels adults i la concentració a aules petites contribueixen a fer que els virus i bacteris s’escampin amb facilitat entre els més petits.

 

  • Higiene. És el punt més important de tots i també el més difícil de complir. Per evitar el contagi de virus i bacteris és important rentar-se les mans sovint, sobretot abans de menjar o de tocar-se les parts mucoses (nas, boca, ulls…). Això és molt difícil en el cas dels nens: Juguen amb joguines que han passat per moltes mans i s’oblidaran de rentar-se abans de portar els dits, per exemple, al nas. Per això és important, almenys ensenyar-li l’hàbit de rentar-se les mans abans de menjar i quan estiguin a casa controlar que ho fan.
  • Alimentació equilibrada. La millor manera perquè els petits segueixin una dieta que els hi aporti tots els nutrients i vitamines que necessiten per tenir unes bones defenses és l’hàbit. Si des de ben petits els hi ensenyem a menjar de tot difícilment més endavant rebutjaran aliments com les fruites o les verdures. Sempre hi haurà alguna cosa que no els hi agradarà, per exemple les llenties, però el ferro el trobem també a aliments com el marisc, els fruits secs, la carn de vedell o els espinacs. S’ha de cercar sempre un substitut perquè és molt improbable que els hi agradi tot.
  • Hidratació. Els nens petits i la gent gran s’obliden de beure i moltes vegades poden patir deshidratació, cosa que contribueix a una baixada de les defenses. És important fer beure els nens mentre juguen al parc, durant els àpats i quan fan els deures. Convertir aquest acte en una rutina facilitarà les coses perquè sempre hem de beure abans de tenir set.
  • Vida activa. Els nens han de fer deures, estar quiets a classe i gaudir de les noves tecnologies (Tablet, ordinador…) però hem d’aconseguir que es moguin de la cadira. És important que practiquin esport, pugin i baixin escales i es mantinguin actius.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *