Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, t'ensenyem com eliminar l'acnè de la cara.

Com eliminar l’acne de la cara?

L’acne és una patologia que pot resultar molt molesta, però amb aquestes recomanacions tindrem els recursos per saber com eliminar l’acne de la cara

L’acne és la malaltia de la pell més comuna entre la població. Qualsevol persona pot patir-la, encara que té especial incidència en l’etapa de l’adolescència. En el cas dels homes, acostuma a solucionar-se entre els 20 i 25 anys, mentre que entre les dones, pot perdurar fins als 30 i 40 anys. Per aprendre a com eliminar l’acne de la cara, podem aplicar les següents accions en la nostra rutina.

  • Renta’t la cara amb cura al matí i a la nit. El primer pas per aprendre a com eliminar l’acne consisteix a descobrir quin és el nostre tipus de pell. Si tenim una pell seca, hem d’utilitzar un sabó especial, i podem complementar-lo amb un tònic facial. En canvi, si tenim la pell seca, hem d’aplicar-nos una neteja diària amb llet netejadora.
  • Utilitza cremes hidratants. Netejar-nos la cara és el manteniment més bàsic que hem de fer per combatre l’acne. Per aprendre a com eliminar l’acne, resulta prioritària una rutina de cura facial. Després de la neteja, podem aprofitar per hidratar la nostra pell amb les cremes seborreguladores o matificants. Aquestes cremes modulen la producció de greix, la causant de l’acne.
  • Evita el contacte amb la cara. El contacte facial amb objectes quotidians com telèfons, gorres, cascos o colls ajustats poden transmetre suor o oli a la pell. En aquests casos, se’ns pot formar més acne. De la mateixa manera, és igualment important evitar el contacte amb les nostres mans, ja que poden traslladar bacteris a la cara.
  • Protegeix la pell del sol. Encara que no sembli un factor de risc, el sol tendeix a empitjorar les taques fosques de l’acne. Les cremes hidratants sense oli amb protector solar són un producte eficaç per a protegir la nostra pell amb acne de l’exposició al sol.
  • Neteja’t després de fer exercici. El greix i la suor a la pell poden provocar brots d’acne. Quan ens netegem amb aigua i sabó, eliminem la suor que genera el nostre cos després de fer activitat física.

En cas que l’acne no millori després d’aplicar la teva rutina de cura facial durant dos mesos, considera l’opció de consultar a un dermatòleg perquè et doni un medicament o una loció amb recepta mèdica. Al Centre Mèdic Mútua Penedès, disposem d’un servei de Dermatologia en què fem diagnòstic i tractament de malalties que puguin aparèixer a la pell, aplicant les millors tècniques per part del nostre equip mèdic professional. Els nostres dermatòlegs resoldran els teus dubtes mèdics sobre com eliminar l’acne.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *