Recomanacions per triar joguines segures per la visió

Com triar joguines segures per la visió?

Molts infants esperen amb il·lusió l’arribada del Nadal pels regals, sovint joguines, que rebran els propers dies. Tanmateix, no totes les joguines són segures i recomanables. Per això, et donem consells per triar joguines segures per la visió.

  • Cal consultar les etiquetes de les joguines. D’una banda, podem trobar garanties de seguretat segons la legislació vigent amb el segell de conformitat de la Unió Europea (CE). D’aquesta manera, ens assegurarem que els objectes compleixen amb la llei que defineix com han de ser les joguines segures per la visió. D’altra banda, és important confirmar l’adequació de la joguina per l’edat de l’infant.
  • Tingueu en compte la capacitat visual de l’infant a l’hora de triar una joguina per ell/a. Hi ha moltes opcions amb diferents estímuls visuals, auditius i tàctils per ajustar-se a les capacitats de cada infant, també a nivell cognitiu.
  • L’estona de joc requereix la supervisió d’una persona adulta per garantir-ne la seguretat. Les lesions oculars poden produir-se amb joguines que a priori podrien semblar inòcues.
  • S’hauria d’evitar l’adquisició de joguines que continguin elements projectils, protuberants o punxants, com les pistoles de balins, d’aire comprimit o altres objectes relacionats amb aquest tipus d’armes, ja que poden impactar en teixits sensibles de l’ull. Avui dia, podem trobar moltes opcions de joguines segures per la visió.
  • Els punters làsers amb làsers d’alta potència no són una joguina i no s’haurien d’utilitzar com a tal. Darrerament hi ha hagut un augment de pacients pediàtrics a urgències amb lesions a la retina causades per jugar amb aquest tipus de làsers, que podrien arribar a provocar lesions oculars greus i pèrdua de visió.
  • Prioritzeu joguines que no estiguin associades a una pantalla. Els infants ja reben molts estímuls a través de pantalles. L’ús prolongat de dispositius podria estar relacionat amb l’augment de la miopia dels últims anys. Per això, recomanem optar per jocs o activitats per fer sense pantalla, idealment a l’aire lliure.
  • Els regals relacionats amb esports poden ser una bona opció, però no us oblideu de la protecció ocular. La pràctica d’esports sense l’equipament adequat és una de les causes principals de traumatismes oculars i pot comportar altres danys interns i externs a diferents parts de l’ull. Per això, en regalar equipament esportiu, recomanem incloure elements que protegeixin els ulls.
  • En cas d’accident ocular, sigui d’un infant o d’una persona adulta, cal acudir a la consulta d’oftalmologia el més ràpid possible, en el servei d’urgències. Des del moment de la lesió i fins a poder rebre atenció mèdica, eviteu tocar, fregar o aplicar pressió a l’ull. Tampoc intenteu retirar cap objecte que hagi quedat atrapat dins; el retirarà l’especialista a la visita urgent.

Esperem que amb aquests consells pugueu gaudir d’una estona de joc segura.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *