aliments per combatre el fred

Quins són els millors aliments per combatre el fred

Encara que a aquest hivern li costa arribar, les variacions de temperatures entre el dia i la nit fa que proliferin els encostipats i les grips. Per combatre el fred no només és important abrigar-se bé sinó que també és decisiva una alimentació adaptada a les circumstàncies. Amb el fred, el cos ens demana aliments calents i, en la seva majoria, més calòrics del que desitjaríem.

Aliments per combatre el fred

A l’hivern necessitem mantenir la calor corporal. A continuació, us volem donar un llistat dels millors aliments per passar un hivern sense sobresalts.

Sopes i brous

És l’aliment per excel·lència de l’època hivernal. Els brous ajuden a mantenir la temperatura corporal i aporten nutrients essencials. Si els afegeixes ou, pollastre o verdures picades, poden constituir un plat complet.

Infusions i altres begudes calentes

Les begudes calentes sempre ajuden a mantenir la temperatura corporal. Algunes infusions, com el té verd o el gingebre, són recomanables en aquesta època perquè reforcen la immunitat del cos.

Fruits secs

Avellanes, nous, ametlles, etc. Tenen un alt contingut calòric a més de contenir vitamina B, que ajuda a reduir la nostra sensació de fred.

Arròs, pasta i patates

Els carbohidrats són important, ja que ens aporten energia i calor. Combina’ls sempre amb verdures d’hivern.

Xocolata

La xocolata és una bona font d’energia i agradable al gust.

Carns vermelles

Aquests aliments són una font important de proteïnes, ferro, vitamina B i zinc.

Llegums

Són imprescindibles en tota dieta i, a l’hivern, més que mai. Els plats de cullera són saborosíssims i reconfortants per afrontar els dies més freds de l’hivern.

Aliments làctics

Es recomana incrementar el consum de làctics perquè el greix i les proteïnes que aporta són d’alt valor nutritiu.

Altres bons hàbits per combatre el fred

L’important per combatre el fred és realitzar diversos menjars moderats carregats d’aliments calents i energètics com els que hem comentat. No serveix de molt menjar en grans quantitats per combatre el fred.

Realitzar un esport que puguis practicar a l’hivern sempre ajuda al cos a mantenir-se fort i ple d’energia durant els mesos hivernals.

De forma puntual, és recomanable utilitzar un calefactor a les cames o una manta elèctrica, però no és una solució per combatre el fred intern del cos.

Abrigar-se bé és essencial. En els dies més freds són imprescindibles guants, bufanda, barret i unes bones botes. També és important tenir un abric impermeable en l’armari.

Recorda que el millor contra el fred és abrigar-se, tant per fora com també per dins.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *