Fira del Gall

La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, 16-17 de desembre

Pels volts de Sant Tomàs, Vilafranca del Penedès celebra la centenària Fira del Gall. La particularitat d’aquesta fira és que es pot viure en directe la criança del Gall Negre del Penedès, la seva degustació o la possibilitat d’utilitzar el servei d’escorxador.

És l’única Fira del Gall de tota Catalunya on podem viure tot el procés complet. Tot i tractar-se d’una fira centenària i tradicional, la Fira del Gall cada any introdueix alguna novetat. Per tant, us convidem a fer-hi una visita per viure en directe aquesta gran festa.

Què trobaràs a la Fira del Gall

A la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès hi trobaràs les següents activitats:

1. El Mercat d’aviram

És l’essència de la Fira del Gall on el visitant hi podrà trobar tots els exemplars de la raça Gall Negre del Penedès. Alhora també trobarà tota mena d’aviram: gallines, galls de pagès, ànecs, galls d’indi, etc.

Una de les característiques de la Fira del Gall que la fan diferent i única és el servei d’Escorxador. Això és gràcies al servei gratuït d’escorxador que funciona durant dissabte i diumenge al matí. A més, els serveis veterinaris de la Generalitat de Catalunya vetllen per l’estat higiènic-sanitari de tot l’aviram que es posa a la venda.

2. Superceller

A la carpa del Superceller i la Botiga de Nadal, es podran degustar diversos vins negres de la D.O. Penedès, comprar tota mena de vins, escumosos, etc., o bé participar en les activitats que s’articulen al voltant del vi.

3. Espai Gastronòmic

A l’Espai Gastronòmic hi ha la Mostra de Cuina d’Aviram i Vins de la D.O. Penedès. S’ofereix a tots els visitants la possibilitat d’escollir entre 21 propostes gastronòmiques a base d’aviram i maridar-les amb qualsevol dels vins de la D.O. Penedès que s’ofereixen.

4. Fira d’Artesania

A més d’aquests tres grans espais, a la Fira d’Artesania hi trobaràs productes naturals, brocanteria i pintura i altres parades d’artesans.

Avui en dia, la Fira del Gall és una de les activitats de més envergadura i, paral·lelament amb la Festa Major, la que atrau un més gran nombre de visitants a la ciutat de Vilafranca del Penedès.

No et pots perdre la festa més important de l’aviram que es fa a Catalunya. Tens tot un cap de setmana per visitar-la, el 16 i 17 de desembre. T’hi esperem!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *