beneficis del vi blanc per a la salut

6 beneficis del vi blanc per a la salut

Les propietats positives del vi negre sobre la nostra salut són molt conegudes, però no tant els beneficis del vi blanc, que en té alguns d’específics que abordarem a continuació.

Tant el vi blanc com el vi negre, tal com hem vist en articles anteriors, i també el rosat, tenen beneficis, sempre que el seu consum sigui moderat, per la nostra salut.

Beneficis del vi blanc per a la salut

Redueix el risc de tenir depressió

Una recerca feta per a la revista BMC Medicine amb més de 5.000 persones com a objecte d’estudi, va concloure que les persones que bevien entre dos i set gots de vi blanc a la setmana tenien menys propensió a patir depressió.

Redueix la ressaca

El vi blanc es considera que és una de les begudes que més ajuda a calmar el malestar que produeix la ressaca.

A causa de la seva baixa concentració química, contribueix a reduir les basques, malestars i irritabilitat que acostumem a tenir l’endemà d’haver abusat del consum d’alcohol.

És baix en calories i aporta nutrients

El vi blanc és una de les begudes més saludables que existeix. Podem fer aquesta afirmació perquè té nutrients com el fluor, el potassi i el fòsfor. I, alhora, una copa de vi blanc sec conté unas 100 calories, que és molt menys que el que contenen altres begudes alcohòliques. Evidentment, els vins dolços contenen més calories.

Millora els nivells de colesterol

En cas de tenir el colesterol alt és bo beure vi en quantitats recomanables perquè està demostrat que aquest baixa. Hi ha dieferents estudis que així ho certifiquen.

Potencia el son

És recomanable que les persones que pateixin insomni prenguin una copa de vi blanc al sopar perquè, d’aquesta manera, els resultarà més fàcil agafar el son. Aquest benefici es va demostrar a un estudi realitzat per la Universitat de Barcelona.

Disminució de pes

El mateix estudi de la Universitat de Barcelona va concloure que si combinem el consum responsable de vi blanc amb esport i una dieta saludable perdrem pes molt més ràpid del que ho faríem sense consumir vi.

Prevé el càncer

Gràcies al seu alt contingut en flavonoides i antioxidants contribueix a prevenir diversos tipus de càncer, molt especialment el de colon i el de mama.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *