Gimnàstica abdominal hipopressiva

Què és la gimnàstica abdominal hipopressiva

Un dels nous serveis que ofereix la unitat de Rehabilitació de Mútua Penedès és la gimnàstica abdominal hipopressiva (GAH). Aquesta disciplina la va crear el doctor Marcel Caufrez la dècada dels 80 amb la finalitat de treballar la musculatura de l’abdomen sense perjudicar el sòl pèlvic.

La gimnàstica abdominal hipopressiva, que es recomana especialment a esportistes, dones que han parit fa poc i dones amb la menopausa, està basada en exercicis que augmenten el to abdominal. I, a la vegada, tonifiquen el sòl pèlvic, prevenen la incontinència urinària i redueixen la cintura.

No són exercicis de fàcil execució i és per aquest motiu que els especialistes recomanen fer-los sempre amb un fisioterapeuta que ensenyi a fer-los personalment en funció de les necessitats, objectius i capacitats de cada pacient.

En què consisteix la gimnàstica abdominal hipopressiva

La GAP consisteix en la realització de grups d’exercicis que tenen com a objectiu elevar l’úter, els intestins i la bufeta a partir del control de la respiració i del diafragma. A les classes s’ensenya a les assistents a elevar el melic des del diafragma amb una respiració molt concreta i especial. D’aquesta manera, i des d’una posició estàtica, es produeix, d’una manera reflexa, la tonificació del sòl pèlvic i de la zona abdominal.

La respiració hipopressiva, que és el tipus de respiració que ens ensenyen a fer en aquestes classes, es realitza en apnea. La finalitat és estimular l’apertura de les costelles i la succió abdominal. No sempre és fàcil d’aprendre-ho a la primera, però amb pràctica no acostuma a haver-hi problemes.

La gimnàstica abdominal hipopressiva també té altres beneficis com, per exemple, la correcció postural. Aquest punt és molt important per les dones que acaben de parir, ja que moltes vegades, durant l’embaràs es produeix un augment de la corba lumbar. Però, a més a més de col·locar la columna sense exercir pressió lumbar, treballa molt els braços i redueix la tensió de l’abdomen baix. És així perquè aquest problema de l’abdomen moltes vegades es deu a males postures.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *