per viatjar sense marejar-se

Consells per viatjar sense marejar-se

Hi ha persones que tenen més facilitat que unes altres per marejar-se. Però qui no s’ha marejat alguna vegada? Per evitar el mal moment que es passa, hem de seguir una sèrie de consells per viatjar sense marejar-se.

Consells per viatjar sense marejar-se

Situar-se a la part central

Situar-se a la part central del vehicle, sigui un cotxe, un avió o un vaixell, és aconsellable perquè, generalment, és la part del vehicle on menys moviment hi ha.

En cas de viatjar en cotxe, és aconsellable fer-ho a la part del davant, al seient del copilot.

Menjar suau

Emprendre un viatge en dejú no és bo perquè l’estómac buit en pot produir basques i mal de cap. Però també hem d’evitar menjar molt perquè fer un àpat molt copiós també pot contribuir al fet que ens maregem més.

Ventilar el cotxe

Les olors també poden fer que ens maregem amb més facilitat. Evitar ambientador i perfums forts i tenir el cotxe ben ventilat són grans aliats contra el mareig.

Hidratar-se

Hem d’anar bevent aigua, refrescos o qualsevol beguda que no tingui alcohol durant el viatge perquè la hidratació ajuda a disminuir les possibilitats de marejar-nos.

No llegir ni fer altres activitats

Fer altres activitats com llegir, mirar el mòbil o veure una pel·lícula en dispositius portàtils faran que, amb molta probabilitat, ens maregem.

Seure mirant endavant

Hem d’evitar, sempre, seure d’esquenes. Hem de seure mirant endavant i fixar la vista en un punt, que pot ser interior o exterior, on no percebem la velocitat del vehicle.

Fer parades

Si tenim tendència a marejar-nos o notem que ens estem marejant és aconsellable realitzar parades perquè ens toqui l’aire i estirar les cames.

Descansar

És important que, abans del viatge, descansem bé. I, també, seria ideal poder dormir durant el viatge per adonar-nos.

No abrigar-se massa

La sensació de calor augmenta la sensació de basques, mareig i vòmits.

Medicaments o remeis naturals pel mareig

També podem prendre pastilles contra el mareig, com la famosa Biodramina, o usar remeis naturals com el gingebre, la camamilla, etc.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *