Consells per cuidar la pell de la cara

Tot sovint pensem que per tenir la pell tersa i saludable ens hem de gastar una gran quantitat de diners en cosmètics. No és així. Per cuidar la pell de la cara hem de, sobretot, mantenir-la neta i hidratada.

És veritat que existeixen diferents tipus de pell i cadascun demanda uns productes i, de vegades, alguna cura específica, però, en general, els passos a seguir són els que a continuació enumerem.

Com cuidar la pell de la cara

Neteja nocturna

És molt important que cada nit, abans d’anar a dormir, ens netegem la cara amb aigua i sabó, tònic, llet netejadora, aigua miscel·lar o qualsevol tipus de producte de neteja per la cara. La finalitat és eliminar restes de maquillatge, pols, bactèries, etc.

 

Humectar

Aplicar una crema hidratant o qualsevol altre producte que ens serveixi per humectar la pell. El producte que triem ha d’estar condicionat pel nostre objectiu i el nostre tipus de pell. La pell pot ser seca, sensible, amb tendència acneica, amb arrugues, etc.

 

Neteja al matí

 

De la mateixa manera que al matí, és important netejar-se la cara al matí per tal de retirar els greixos i les toxines que hem acumulat durant la nit.

En aquesta ocasió ens podem netejar només amb aigua, ja que abusar de productes químics per a la neteja facial pot ser perjudicial per la nostra cara perquè podem eliminar la capa adiposa.

 

Humectar al matí

 

Per tal de mantenir la pell saludable, lluminosa i radiant al matí també ens hem d’humectar la pell amb una loció nutritiva o producte que ens aconselli el dermatòleg o especialista en cosmètica.

En aquest cas també aplicarem un producte que es correspongui amb el nostre objectiu: prevenir arrugues o granets, hidratar, etc.

 

Protector solar

 

Fer servir protector solar de mínim factor 30 és una rutina aconsellada per gairebé tots els dermatòlegs.

Tendim a pensar que ens hem de posar protecció solar només per anar a la platja, però en el nostre dia a dia també ens toca el sol quan, per exemple, passegem pel carrer o seiem en una terrassa i és essencial protegir-nos per evitar lesions a la pell que poden arribar a ser molt greus.

 

Menjar sa i equilibrat

 

La nostra pell no només es cuida externament. Portar una dieta sana i adequada també és essencial per tenir la pell de la cara sana, tersa i lluminosa.

Es recomana portar una dieta rica en fruita, vegetals, proteïnes i cereals. I evitar, sempre que es pugui, el greix.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *