M’han diagnosticat gota, com puc baixar l’àcid úric?

La gota és una forma d’artritis que es caracteritza per l’acumulació de cristalls d’àcid úric a les articulacions i que provoca dolor i inflamació. Característicament, la gota es produeix a la base del primer dit del però els cristalls també es poden acumular sota la pell i poden formar “pedres” (càlculs) al ronyó.

Aquests símptomes s’acostumen a manifestar de manera sobtada i en forma de crisis, que amb el temps es poden agreujar i prolongar.

Hi ha diferents malalties i hàbits relacionats amb el vostre estil de vida que poden incrementar el risc de desenvolupar gota:

  • Obesitat
  • Pressió arterial alta
  • Malaltia renal crònica
  • Consumir grans quantitats d’alcohol (principalment cervesa i licors d’alta graduació)
  • Consumir grans quantitats de carn, marisc i begudes amb alt contingut en fructosa

Hi ha dos tipus de tractaments disponibles amb objectius diferents:

  • Tractament de l’atac agut de gota, per al control del dolor i la inflamació. Consisteix a prendre medicaments els dies que dura l’atac de gota. Cal iniciar-lo al més aviat possible.
  • Teràpia de disminució de l’àcid úric, per evitar que la malaltia evolucioni. Consisteix a prendre medicaments i introduir alguns canvis en l’estil de vida durant períodes llargs de temps amb l’objectiu d’aconseguir unes concentracions d’àcid úric baixes en les quals no es formin nous cristalls i es dissolguin els existents. Tenint en compte això, habitualment us faran anàlisis periòdiques per controlar la hiperuricèmia.

Per baixar els nivells d’àcid úric, a banda de mantenir un pes saludable, també es recomana fer activitat física regularment, seguir una dieta equilibrada i evitar: les dietes amb dejunis, l’alcohol, especialment la cervesa i els licors d’alta graduació, les begudes edulcorades, els àpats contundents i la ingesta de grans quantitats de carn i marisc.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *