embarassada

Estic embarassada es pot alterar la sang, m’he de preocupar?

Durant l’embaràs es poden produir canvis en el torrent sanguini, degut als canvis que es produeixen al nostre cos.

 

  • Augment de volum sanguini:

Al realitzar més funcions que les habituals, és lògic que el teu organisme requereixi més sang. Durant l’embaràs passaràs a tenir prop d’1,5 litres de sang més que l’habitual, és una sang menys viscosa, perquè el plasma el líquid que compon la sang augmenta en major mesura que els glòbuls i les plaquetes. Aquest volum extra de sang serveix també per pal·liar les conseqüències d’una possible hemorràgia durant l’embaràs o el part.

 

  • Taquicàrdia i augment dels vasos sanguinis:

Amb l’augment del volum de la sang, es dilaten més els vasos sanguinis. La sang circula més lentament, i amb la pressió de l’úter sobre els capil·lars es produeix la famosa escletxa. A més, el teu cor bombeja a major velocitat de l’habitual, per poder cobrir tant les teves necessitats com les del teu nadó. Per tot això, és habitual que les embarassades tinguin una tensió arterial més baixa que el normal.

 

  • Anèmia:

En augmentar el plasma, el nivell dels glòbuls vermells descendeix. Per això des del segon trimestre es pauta a les embarassades un suplement de ferro, per evitar l’anèmia.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *