pneumologia

Servei de pneumologia de Mútua Penedès

Mútua Penedès segueix amb el seu ferm compromís d’obrir noves especialitats per tal de donar un millor servei i més proper als seus mutualistes. En aquest sentit, des del passat mes de desembre Mútua Penedès ofereix nou servei de pneumologia. Cada dilluns a la tarda, el Doctor Federico Gómez Yerón passa consulta al centre mèdic de Vilafranca del Penedès. També s’incorporen proves diagnòstiques relacionades amb la nova especialitat que s’inclou al quadre mèdic.

Què és la pneumologia i de què s’encarrega?

La pneumologia és l’especialitat mèdica que s’ocupa de l’estudi i tractament de les malalties relacionades amb les vies respiratòries i els pulmons.

 

Les vies respiratòries es divideix en altes i baixes i cadascuna d’elles té unes patologies associades. El nas i les cavitats paranassals, la faringe, la laringe i la tràquea formen part de les vies respiratòries altes. Les malalties més comunes d’aquesta part de l’aparell respiratori són la rinitis, la sinusitis, la faringitis i la laringitis. Aquestes afeccions poden requerir d’un estudi multidisciplinari que inclou, també, l’al·lergologia i la otorinolaringologia.

 

Per altra banda, les vies respiratòries baixes comprenen la tràquea, els bronquis i els bronquíols. En aquest nivell les malalties més freqüents que trobem són l’asma, la malaltia obstructiva crònica i les bronquiectasies.

 

Els pulmons són dos òrgans que s’encarreguen de traspassar l’oxigen des de l’aire de l’atmosfera a la sang. Les malalties més habituals d’aquests òrgans són infeccioses. Entre les més comuns trobem la pneumònia.

 

A més, la pneumologia també s’encarrega d’altres afeccions comuns com els roncs, l’apnea obstructiva de la son i també, molt important, malalties socials com el tabaquisme.

El servei de pneumologia de Mútua Penedès

El servei de pneumologia inclou la consulta del Dr. Gomez Yerón i les següents proves complementàries:

  • Proves de broncodilatació (Basal i trasbroncodilatació)
  • Pulsioximetria
  • Espirometria forçada. Corves de flux-vòlum
  • Espirometria simple
  • Proves de difusió pulmonar (Transferència de CO)
  • Volumetria i capacitat pulmonar
  • Gasometria arterial
  • Test de provocació bronquial específica
  • Test d’hiperactivitat / Provocació bronquial no específica (basal i amb metacolina, histamina o esforç)
  • Força muscular amb pressió a màximes. Pletismografia respiratòria

A Mútua Penedès invertim en el més important, la teva salut i la dels teus. En cas de tenir que demanar hora per una prova o una consulta al doctor, només cal entrar a la pàgina web de Mútua Penedès i demanar cita.

 

Mútua Penedès
C/ Vidal, 7-9
Vilafranca del Penedès
Tel. 93 891 71 00
www.mutuapenedes.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *