postura per dormir

¿Quina és la millor postura per dormir?

La posició que adoptem quan dormim és crucial per tenir una òptima condició física i mental. El descans és important per recuperar-se de l’estrès diari. Per això és clau trobar la millor postura per dormir i permetre que el cos rejoveneixi.

La millor postura per dormir a l’hora de descansar: pros i contres

  • De costat cap a l’esquerra

Ficar-se al llit en aquesta posició pot ajudar a eliminar els símptomes de l’acidesa estomacal i el reflux gàstric. Pel que sembla, els òrgans interns s’alineen de tal forma que es redueixen les fugides de l’àcid estomacal cap a l’esòfag, que provoquen cremor, dolor en el pit i sabor amarg en la boca.

Malgrat això, els qui dormen cap al costat esquerre són més propensos a sofrir malsons segons un estudi de la Universitat Yuzuncu Yil, a Turquia.

  • De costat cap a la dreta

És la posició més favorable pels qui sofreixen d’hipertensió, doncs el cor està al costat esquerre del pit i d’aquesta forma no queda oprimit. Així disminueix el nivell de la pressió arterial i les pulsacions per minut. Dormir d’aquesta forma ajuda també a disminuir el risc d’alzheimer i altres malalties neurodegenerativas.

Però investigadors de la Universitat d’Auckland, a Nova Zelanda, van revelar en un estudi que dormir en aquesta posició no els convé a les dones embarassades, ja que augmenta el risc de mort durant el part.

  • Posició fetal

En aquesta posició l’espina dorsal adquireix suficient flexibilitat per moure’s durant la nit. Segons els experts, és una manera per eliminar l’estrès i les preocupacions del dia. No obstant això, és important tenir un coixí ferm per evitar dolors en el coll i les articulacions. A més, el cap ha d’estar alineat amb la columna i les espatlles.

  • D’esquena de cap per amunt

Aquesta posició pot afavorir als qui pateixen dolors lumbars, encara que és necessari tenir un bon coixí. Atès que la cara no està oprimida contra el coixí, com en les altres posicions, dormir així ajuda al fet que les persones sofreixin menys arrugues i taques en la pell.

El desavantatge més gran és que duplica la incidència de roncs d’apnea del somni, que causa hipertensió arterial, diabetis i depressió.

  • De front de cap per avall

Dormir de cap per avall afavoreix una bona digestió, especialment en nits on la persona ha menjat massa.

Però és la pitjor posició per als òssos i els músculs, doncs el coll s’estira i estreny massa, i els nervis a l’hora es pessiguen. Això pot provocar maldecaps, rigidesa en el coll, les espatlles i els braços.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *