protecció solar

La importància d’utilitzar una bona protecció solar

Fer servir protecció solar és imprescindible perquè l’excés de sol ens pot provocar taques i cremades solars. A llarg termini, l’excés de sol pot provocar l’envelliment precoç de la pell o possibilitat de tenir càncer. Això no obstant, prendre el sol és important per a la nostra salut perquè ens aporta Vitamina D. El que hem d’evitar és prendre’l en excés i sense prendre les mesures de protecció oportunes.

Què és el Factor de Protecció Solar

El SPF (Sun Protection Factor) indica la capacitat de protegir-nos del sol que tenen les cremes solars i altres productes cosmètics. El que fan és que absorbeixen, reflecteixen o dispersen la radiació solar sobre la nostra pell. Així evitem tenir cremades solars.

Com més gran és el número, més ens protegeix. Si, per exemple, fem servir una crema solar amb un SPF 15 estarem protegits de Sol quinze vegades més que si no portéssim res de protecció. La tria del factor té a veure, també, amb el temps d’exposició i el tipus de pell, ja que no tothom té el mateix color de pell.

Consells a l’hora de protegir-se del sol

A continuació, us deixem amb un llistat de recomanacions per tal que la protecció solar sigui efectiva sobre el nostre cos:

  • Ens l’hem d’aplicar sempre uns 30 minuts abans de prendre els Sol perquè no comença a fer efecte fins passat aquest temps.
  • Evitar l’exposició al Sol entre les 12 i les 4 de la tarda perquè és el moment en què està més baix i tenim més possibilitat de cremar-nos.
  • Si estem a sota d’un para-sol o està núvol també hem de fer servir protecció solar perquè el sol es reflecteix a la sorra i a l’aigua i ens toca igualment.
  • Hem de renovar el protector solar cada, com a mínim, dues hores. I, també, si ens mullem o suem molt.
  • Hem de tenir especial cura amb zones sensibles com el coll, l’escot, les orelles, etc.
  • La roba també és una molt bona protecció solar que no podem menystenir. Res no ens protegirà tant com una samarreta o un Barret.
  • Amb els nens petits, i molt especialment amb els nadons, hem de fer servir protecció solar molt alta. També evitar exposar-los al Sol directe períodes llargs de temps.

Mútua Penedès resol els teus dubtes

Si tens alguna taca i vols portar un control d’aquesta, demana hora amb el teu dermatòleg de Mútua Penedès. També si tens qualsevol dubte sobre el tipos de crema solar que utilitzar.

A Mútua Penedès posem l’accent en la prevenció perquè el més important ets tu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *