millora la confiança

L’esport millora la confiança i apuja l’autoestima

L’esport millora la confiança, d’això no hi ha dubte. La pràctica habitual d’esport és positiva per a la ment, ho confirmen els diferents estudis realitzats a la població. Però no solament millora la confiança, sinó que també ajuda a trobar-se bé i al desenvolupament correcte del cos. El running i el fitness són els esports preferits per la població.

Ja ho saps! Practica esport de forma habitual i tant el teu cos com la teva ment t’ho agrairan.

En quina època es practica més esport?

Generalment, amb l’arribada de les bones temperatures cada vegada són més els que decideixen practicar esport, ja sigui en gimnasos com a l’aire lliure. Per això, l’estiu es posiciona com l’època de l’any preferida per practicar activitats físiques.

Els motius per a la pràctica d’esport són variats. No solament per portar un estil de vida saludable, sinó que també influeixen altres factors més estacionals. Per aquest motiu, a l’hora de practicar exercici podem trobar persones amb diferents objectius:

  • portar un ritme de vida saludable
  • utilitzar el temps lliure per practicar activitats d’oci esportives i socialitzar amb altres persones
  • mantenir la línia
  • guanyar resistència i augmentar la flexibilitat
  • preparació per a la temporada del vestit de bany

L’augment del nombre d’hores diürnes i el bon temps fa que la ment estigui més preparada per sortir de casa i estar més actius. A més, tothom vol tenir un cos més bonic quan arriba l’època d’ensenyar-ho pel carrer o a les platges i piscines de tot el territori.

Quin tipus d’esport és el més practicat?

Com dèiem anteriorment, el fitness i el running són els esports del moment. No per ser els més nous sinó perquè són els preferits. A aquesta moda per córrer o fer fitness hem d’afegir la pràctica de classes dirigides, ioga o pilates.

En cada estudi posterior que es publica, les dades milloren en el nombre de persones que s’inicien a practicar algun tipus d’esport. Tot i així, 1 de cada 4 persones es consideren sedentàries.

L’esport millora la confiança al 90% de la població

Realitzar exercici és una activitat que afecta l’aspecte físic de les persones. Però no solament queda la cosa aquí, sinó que té una influència directa en l’estat d’ànim i en les percepcions i els sentiments cap a si mateixos i cap als altres.

Activar el sistema locomotor del nostre cos mobilitza, a través de la dopamina, un neurotransmissor que és l’encarregat de la sensació de benestar que sentim en practicar esport. És un alliberament de neurotransmissors, dopamina, serotonina i un opiaci, l’endorfina, que influeixen positivament sobre el cervell de forma natural.

A més, també influeix el canvi de valors i la filosofia en relació amb tenir més temps lliure per a un mateix. Per aquest motiu cuidar-se està en auge. Practicar esport habitualment i de forma controlada et permet controlar el pes i tenir una pell més elàstica. En moltes ocasions la imatge ens condiciona a l’hora de relacionar-nos. Sentir-nos bé físicament ens permet sentir-nos més segurs i confiats. I, conseqüentment, alimenta la nostra autoestima.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *