esport més complet

Quin és l’esport més complet i saludable?

Esports com córrer, caminar, nedar, muntar amb bicicleta, entre altres, ens ajuden a mantenir el nostre cos en forma. Tots ells, practicats amb regularitat i moderació, aporten diferents beneficis a la nostra salut física i mental. Però, de tots ells, quin és l’esport més complet? T’ho descobrim aquí!

Beneficis de practicar esport amb regularitat

L’objectiu principal de practicar esport és millorar la salut física i mental del nostre organisme. La pràctica regular d’esport permet reforçar els músculs, adquirir més flexibilitat i més força. Amb la majoria dels esports podem aconseguir tot el comentat anteriorment. Però, quin d’ells ens proporciona la quantitat més gran de beneficis?

 

El running és un dels més practicats, ja que millora la capacitat cardiovascular i enforteix els músculs, especialment els de les cames. Per contra, és un esport d’impacte i, la seva pràctica, no és apta per a tots els públics. En canvi, existeix un esport complet que es recomana a totes les edats gràcies als seus múltiples beneficis. L’esport més complet i saludable és la natació. Des dels més petits, que han d’aprendre a nedar, fins a les persones majors que vulguin exercitar el cos sense risc de lesió. Si has sentit parlar molt de la natació, però no coneixes els seus beneficis, segueix llegint!

La natació: l’esport més complet per a tots

Nedar, igual que caminar, és una de les primeres activitats que aprenem en edats més primerenques. La natació és l’esport més complet perquè ajuda en el desenvolupament correcte dels músculs, els enforteix sense risc d’impacte i, alhora, potencia la seva flexibilitat. Sempre que es faci amb la tècnica apropiada, ajuda al desenvolupament simètric del cos, ja que en aquest esport s’impliquen tots els músculs. Per aquest motiu, es recomana seguir els consells d’un entrenador per a la seva correcta pràctica.

 

Un altre benefici significatiu és que és un esport sense impacte. Aquesta característica li permet ser practicat per qualsevol persona, sense importar la seva condició física. Les persones grans, amb genolls, turmells o malucs afectats per l’edat, podran enfortir tot el cos sense fer-les sofrir. Al mateix temps reforçaran la seva musculatura i treballaran la seva flexibilitat. Les persones amb sobrepès podran exercitar tot el seu cos sense cap risc. Entrenant tots els grups musculars augmentaran la seva despesa calòrica.

 

Per aquestes raons, la natació és un dels esports més saludables. No solament ajuda a cremar calories, sinó també a enfortir els músculs, treballar la flexibilitat i millorar la capacitat cardiorespiratòria. A més, gràcies al ritme i al treball corporal complet, la natació millora la coordinació i la memòria. La concentració en la tècnica i en la respiració té beneficis molt positius en totes les edats.

 

Sens dubte, és l’esport favorit de molts. A qué esperes a apuntar-te a nedar?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *