anar al gimnàs

Què has de saber si comences a anar al gimnàs

A part de l’alimentació, que parlarem d’això més a baix, llegeix el llistat de recomanacions per preparar-te per anar al gimnàs. Apunta aquests consells útils i prepara ja el teu entrenament.

Com preparar-se per anar al gimnàs

1. Venç a la vergonya de sentir-se observat

Moltes persones tenen vergonya quan comencen a anar de forma rutinària al gimnàs. Es poden sentir observades o assenyalades per la resta de persones que estan en el gimnàs. Per això, no pensis en el que hi ha al voltant i centra’t en l’entrenament.

2. Demana consell al personal del gimnàs

Altre error bastant comú és no deixar-nos ensenyar. La càrrega és important per progressar, però si acabem de començar el gimnàs, és més important la tècnica al pes. Per aquest motiu, no hi ha pressa a augmentar el pes que aixeques. És més important saber col·locar-te al banc i realitzar els moviments de forma correcta. Tant si l’objectiu és guanyar força, guanyar massa muscular o perdre greix, és important aprendre a perioditzar els entrenaments.

Si et sents novell, pregunta al personal del gimnàs sobre com realitzar els exercicis i quins són els que més et convenen.

3. Respecta el període d’adaptació

El cos necessita temps d’adaptació. Ja sigui per perdre greix, guanyar múscul, guanyar força o millorar la resistència cardiovascular, la progressió i els resultats seran efectius si complim amb: entrenar de forma ordenada i organitzada, hidratar-se correctament i descansar prou per recuperar-se de l’esforç.

4. Abans de res, gaudeix de l’entrenament

El més important és gaudir de l’entrenament i de cada dia que vagis a realitzar exercici físic. Gaudeix de cada entrenament i del temps d’oci. Cada dia estaràs més prop d’aconseguir la teva meta.

Què menjar abans d’anar al gimnàs

En primer lloc, és important acudir al gimnàs amb l’estómac ple, però no just després d’haver menjat. Ingerir aliments rics en hidrats de carboni i proteïnes perquè aporten energia per construir i reparar els músculs. Mantenir-se hidratat amb aigua o begudes isotòniques també és important.

Com alimentar-se després d’anar al gimnàs

Una vegada finalitzat l’entrenament és primordial controlar-se amb el menjar per no tornar a guanyar el que tant esforç ens ha costat perdre:

  • Menjar un petit aperitiu mitja hora després pot ajudar a vèncer la gana. Un exemple podria ser pa torrat amb formatge. Encara que una altra opció més pràctica seria una barreta de cereals o fruits secs
  • No menjar dolços després de l’entrenament perquè el greix i el sucre fan recuperar les calories perdudes
  • Utilitzar el sentit comú en la quantitat dels plats depenent de l’objectiu que t’has marcat
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *