exercici a l'aire lliure

Si estàs malalt, és recomanable fer exercici a l’aire lliure?

Practicar esport o qualsevol activitat física de forma freqüent sempre té repercussions molt positives pel nostre sistema immunològic. Ara bé, si ens trobem malalts, cal seguir unes pautes perquè els símptomes no empitjorin en fer exercici a l’aire lliure.

Abans d’arrencar-nos a córrer, nedar o qualsevol altra activitat física, hem de tenir present les següents recomanacions.

Amb quins símptomes puc realitzar exercici a l’aire lliure?

Amb símptomes lleus, com esternuts, congestió nasal o mal de coll, podem realitzar exercici a l’aire lliure de forma moderada. Però en el cas contrari, si portes a sobre una grip forta i pateixes febre, malestar estomacal o feblesa muscular, es recomana fer repòs. A més, cal d’hidratar-se correctament per recuperar els electròlits que es perden amb la suor.

En aquest últim cas, sempre és una bona opció utilitzar algun tipus d’antigripal. Així s’aconsegueix reduir tots els símptomes relacionats, es millora el benestar i es pot tornar el més aviat possible a practicar exercici.

Com vestir-se

Els millors teixits per fer qualsevol tipus d’exercici a l’aire lliure són els tèrmics i transpirables. Permeten mantenir la calor i expulsar la suor. Així assegures que la pell està eixuta durant l’exercici i no augmentes el risc de recaure del refredat.

Cobrir el coll amb una braga és perfecte. Quan la puges per cobrir boca i nas, evites que l’aire glaçat entri directament al cos. Les mans amb guants i el cap amb un capell, sempre transpirables, són una altra bona recomanació.

Temps que ha de durar l’exercici

Quan ens trobem malalts, hem d’acceptar que el cos no el tenim al cent per cent per realitzar la mateixa càrrega d’exercici que quan estem recuperats. Per això, hem de ser conscient que no és el millor moment per aconseguir les millors marques.

L’ideal és establir rutines a l’aire lliure d’aproximadament uns 30 minuts diaris. És el temps suficient per obtenir els beneficis de l’esport sense necessitat d’estar massa temps rodejat de baixes temperatures.

Exercicis i esports més recomanables

Quan s’està malalt, el cos es troba més feble del normal, per la qual cosa hem d’evitar no sotmetre’l a un sobreesforç injustificat. El recomanable és fer exercicis aeròbics d’intensitat mitjana-baixa, per exemple, córrer o muntar a bicicleta. Amb exercicis aeròbics es milloren les funcions cardiovasculars i la capacitat pulmonar.

Els exercicis s’han de realitzar de forma moderada, suau i progressiva. Sempre escoltant al cos durant la pràctica d’esport per augmentar o disminuir la intensitat de l’exercici. I si pot ser, practica-ho tot sol, per així no contagiar als altres.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *