Els especialistes del Centre Mèdic Mútua Penedès tracten la visió i l'embaràs

Com afecta l’embaràs a la visió?

Durant l’embaràs es produeixen múltiples canvis a tot el cos (físics, hormonals, de circulació, etc.) i això pot comportar també canvis en la visió. Acostumen a ser menors, temporals (desapareixen després del naixement del nadó o de la lactància) i habitualment no requereixen canvis de graduació de les ulleres ni tractament quirúrgic.

Embaràs i visió: com l’afecta?

Tanmateix, cada persona pot experimentar canvis en la visió en diferents graus. Per això, cal estar-ne pendent i fer-ne un seguiment. Algunes de les afectacions més habituals són:

  • Canvis en la còrnia. La curvatura i el gruix de la còrnia poden augmentar, de manera que afecten la visió de forma transitòria i indueixen canvis temporals en la graduació.
  • Reducció de la producció de llàgrima, que podria desencadenar la síndrome de l’ull sec i causar molèsties. Aquesta reducció passa més sovint si s’utilitzen lents de contacte.
  • Augment de la sensibilitat a la llum.
  • Migranyes oftàlmiques produïdes per canvis hormonals.
  • Disminució de la pressió intraocular. En pacients amb ulls sans, es pot produir una baixada de la pressió intraocular, que pot ser més pronunciada si prèviament la pacient tenia hipertensió ocular.  
  • Cloasma. Pot haver-hi un augment de la pigmentació a la cara, com ara en les zones al voltant de l’ull.
  • En casos excepcionals, es pot produir una ptosi (caiguda de la parpella). Tot i això, no acostuma a ser severa.

Aspectes importants d’embaràs i visió

També cal tenir present que hi ha malalties oculars preexistents que, durant l’embaràs, caldrà seguir de més a prop. Exemples d’aquestes patologies són la miopia mitjana o elevada, la retinopatia diabètica o l’uveïtis.

En aquest context és important revisar la visió durant l’embaràs, especialment si hi ha malalties oculars preexistents. A la consulta, caldrà notificar l’especialista d’oftalmologia de l’embaràs, per tal que pugui adaptar els criteris de revisió i les opcions de tractament.

Especialistes en oftalmologia

Per cuidar la visió durant l’etapa de l’embaràs, cal sotmetre’s a revisions mèdiques periòdiques. Al Centre Mèdic Mútua Penedès comptem amb especialistes d’alt nivell en oftalmologia que cuiden de la teva visió en tot moment. Fes clic aquí i reserva la teva cita.  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *