Aliments per a arrítmies Centre Mèdic Mútua Penedès

Aquests són els aliments per fer front a les arrítmies

Les arrítmies són trastorns que poden alterar el ritme cardíac i generar complicacions en la salut del pacient. Tot i això, hi ha accions diverses que es poden prendre en el dia a dia per fer-hi front i millorar la salut.

Una de les principals preocupacions de les persones amb arrítmies cardíaques és l’alimentació que han de portar. En aquest sentit, el més important és dur a terme una dieta cardiosaludable.  

4 aliments per a les arrítmies

  • Consumir almenys 3 vegades per setmana peix blau com sardines, salmó i peix espasa.
  • Aliments rics en magnesi, cereals i llegums. Quan hi ha escassetat d’aquests aliments en el cos, hi ha més probabilitat de patir d’arrítmies cardíaques.
  • Aliments baixos en sal i sense greixos saturats. Per una banda, pots optar per carns animals. Per altra banda, pots decantar-te pels vegetals enllaunats amb baix contingut de sodi.
  • Fruites enllaunades i conservades en suc o aigua. L’aliment principal en aquest sentit és la farina integral (pa, cereals, pastes i civades).

Aliments a evitar per a les arrítmies

  • Aliments vegetals amb salses cremoses, fregits o arrebossats. Fruites congelades, enllaunades i que tinguin xarop, així com crispetes de blat de moro, farines, pastís, tartes, galetes, dònuts, pa de blat de moro, gofres congelats, mantega, quètxup, maionesa.
  • Pel que fa a les begudes, evita el consum de cafè, te, begudes alcohòliques i energètiques i refrescos amb cafeïna.

Finalment, cal que tinguis en compte que els aliments que posseeixen greixos monoinsaturats, com ara l’oli d’oliva i els àcids omega 3, són els més recomanables per consumir en cas que pateixis arrítmies o qualsevol altra anomalia cardiovascular.

Especialistes en nutrició

Al Centre Mèdic Mútua Penedès som especialistes en nutrició i resolem tots els dubtes que tinguis sobre aquesta especialitat. Pots demanar hora al nostre servei aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *