Una persona amb verdures per a una bona digestió

Aquestes són les 5 verdures per a una bona digestió

Sovint, la digestió és un tema de salut de què moltes persones estan pendents. Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, et presentem les verdures per a una bona digestió que has d’incorporar en la teva dieta.

Carxofes

La carxofa és una verdura amb un alt contingut en fibra, la qual alleuja el restrenyiment i absorbeix l’excés d’aigua provocat per la diarrea.

A més, les carxofes aporten prebiòtics, necessaris perquè creixin bacteris bons a l’intestí. Els prebiòtics, juntament amb els probiòtics, són imprescindibles per tal de tenir un intestí sa. Cada vegada més, la comunitat científica corrobora la connexió entre la salut de l’intestí i la salut general.

Verdures de fulla verda

A banda de vitamines, minerals, antioxidants i fitonutrients, aquest aliment aporta molta fibra. Aquestes propietats les converteixen en una de les 5 verdures per a una bona digestió que cal incorporar en el dia a dia. Les verdures de fulla verda contenen l’anomenada fibra insoluble. Aquest nutrient ajuda els intestins a eliminar les restes a través del tracte intestinal, així com a expulsar-les del cos.  

Carbassa

La carbassa conté els dos tipus de fibra, insoluble i soluble, encara que és la fibra soluble la que més protagonisme té. Aquest tipus de fibra es dissol en aigua, la qual cosa vol dir que, si hi ha diarrea o femtes toves, pot ajudar a tenir-ho sota control.

Bròquil

Activa un receptor que redueix la inflamació. Aquesta propietat la fa una de les verdures per a una bona digestió que resulta ideal per a les persones amb problemes digestius com ara la colitis.

Per tal de combatre la inflor i els gasos, n’hi ha prou amb preparar el bròquil al vapor. D’aquesta manera, s’aprofita al màxim la nutrició i fibra d’aquesta verdura.

Api

Aquesta verdura és rica en antioxidants, nutrients antiinflamatoris, fibra soluble i no soluble. A més, conté una classe de polisacàrid que millora el revestiment de l’estómac i disminueix les úlceres en aquest òrgan. També cal destacar que la gran quantitat d’aigua que té és ideal per a una digestió adequada.

Si vols revisar les teves digestions, al Centre Mèdic Mútua Penedès comptem amb especialistes en aparell digestiu que faran un seguiment del teu cas. Per a programar una visita, fes clic aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *