Informació per al cicle menstrual

Coneix les 4 fases del cicle menstrual

Conèixer el cicle menstrual permet tenir cura d’una mateixa. Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, t’expliquem quines són les 4 fases del cicle menstrual.

De vegades les persones que tenen la menstruació no coneixen ben bé el seu cicle menstrual. Conèixer el cicle menstrual és molt necessari per tal d’incrementar l’autoconeixement i, per tant, l’autocura.

Les 4 fases del cicle menstrual

Les fases de què consta el cicle menstrual són la premenstrual, menstrual, preovulatòria i l’ovulatòria.

Fase premenstrual

Els símptomes més freqüents són la irritabilitat, fatiga, ansietat i mal de cap. En aquest sentit, és habitual preferir la soledat i introspecció.

Convé ingerir aliments amb greixos saludables i xocolata negra. Els nutricionistes també recomanen els plàtans, fruits secs i làctics. En aquesta línia, és una fase ideal per dedicar-se a les activitats creatives. 

Fase menstrual

Les manifestacions més comunes són el cansament físic i ganes de descansar. En un sentit psicològic, és un moment de sensibilitat, creativitat i espiritualitat.

Pel que fa a l’alimentació, és recomanable ingerir aliments diürètics i rics en vitamina C, omega-3, ferro i potassi. En aquesta línia, el més indicat és l’alimentació suau.

Fase preovulatòria

En aquest punt és natural notar més energia i vitalitat. És una fase ideal per a l’activitat i exercici físics. 

Respecte a la dieta, és la millor etapa per consumir carbohidrats, és a dir, pa, cereals, arròs i pasta. Els nutricionistes també recomanen reduir el consum de greixos.

Fase ovulatòria

En aquest punt és normal que baixi una mica l’energia del cos. Tot i això, augmenta la sociabilitat i l’empatia cap a les altres persones. És un moment ideal per a augmentar la vida social.

Pel que fa a l’alimentació, la millor opció és consumir aliments rics en ferro. Els aliments d’origen animal rics en ferro són les carns d’aus, les carns vermelles fosques i el salmó. Els aliments d’origen vegetal rics en ferro són el bròcoli, les llenties, els espinacs, els cigrons i les bledes.

Especialistes en ginecologia

En contrast amb la fase anterior, és recomanable reduir els aliments que són rics en carbohidrats, com ara els cereals i els productes làctics. Si tens qualsevol dubte, al Centre Mèdic Mútua Penedès comptem amb professionals en ginecologia d’alt nivell que t’atendran amb la màxima professionalitat. Fes clic aquí per demanar la teva cita.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *