La hiperlaxitud i l'activitat física es poden combinar amb una sèrie de recomanacions.

Com faig esport si tinc hiperlaxitud?

La  hiperlaxitud articular és una alteració hereditària de la fibra del col·lagen. Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, t’expliquem com fer esport amb aquesta condició.

Les persones hiperlaxes tenen un augment exagerat de la mobilitat de les articulacions. Totes les persones que tenen el trastorn són més elàstiques que la resta de població.

Sovint hi ha la creença que les persones hiperlaxes tenen dificultats concretes per a practicar esport. Tot i això, la realitat és que se’n pot fer si es prenen un seguit de precaucions.

Quins són els símptomes de la hiperlaxitud?

  • Dolor en músculs i articulacions (tant en els superiors com inferiors, com axials, és a dir, canells, dits, colzes, espatlles, cervicals, esquena, malucs, genolls, turmells…) i rigidesa muscular.
  • Malalties en els teixits tous, com ara tendinitis, capsulitis, torçades de turmell, torticoli, bursitis i luxacions. Aquesta última patologia fa referència als ossos que se surten del lloc. 
  • Malalties lligades a la columna, com ara la lumbàlgia, l’escoliosi o el peu pla. 

Com puc fer esport amb hiperlaxitud?

Les persones que tenen hiperlaxitud poden fer esport amb una sèrie d’indicacions. La hiperlaxitud es pot complementar amb exercicis de baix impacte en les articulacions. Les persones que en tenen poden fer esport com ara ioga, pilates i natació.

En els casos d’hiperlaxitud, l’activitat física és altament recomanable. L’esport ajuda a enfortir la musculatura. Tot i això, cal cenyir-se a un seguit de recomanacions. Les probabilitats de patir lesions són més altes, de manera que s’ha de parar atenció a la forma amb què es fa esport.

Quins consells cal seguir?

Per fer qualsevol tipus d’esport amb hiperlaxitud és molt important seguir els següents passos. D’aquesta manera, es minimitzen els riscos i es mantenen les condicions adequades per a l’activitat física.  

  • Bona higiene postural.
  • Tonificar la musculatura.
  • Si existeix pronació o mala petjada per hiperlaxitud, anar al podòleg per fer un bon estudi.
  • Esports amb alt risc de lesió per esquinç, utilitzar canelleres o genolleres per prevenir.
  • Sempre consultar a un bon fisioterapeuta perquè ens faci una prescripció de tot el que podem fer i com ho hem de fer.

Al Centre Mèdic Mútua Penedès som especialistes en traumatologia. Contacta aquí amb nosaltres per a reservar la teva cita.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *