Salut-cardiològica-esport

Vull tornar a fer esport, necessito fer-me una revisió cardiològica?

La pràctica esportiva és un dels pilars fonamentals d’una vida saludable. Juntament amb l’alimentació equilibrada i la gestió de l’estrès, conformen el que hauria de ser una base sòlida per a viure de forma sana. Ara bé, existeixen èpoques de la vida i etapes relacionades amb malalties que poden desequilibrar aquests fonaments. Si vas deixar de practicar esport i ara vols tornar a fer-ho, s’han de tenir en compte algunes variables per a aconseguir, a poc a poc, el nivell anterior. El doctor Gabriel Rodríguez González, de l’especialitat de Cardiologia del Centre Mèdic Mútua Penedès, explica alguns consells per a tornar a una vida activa.

Les revisions cardiològiques per a la pràctica d’esport

L’objectiu del servei de cardiologia és diagnosticar i tractar totes les malalties que afecten al cor. I això també implica totes aquelles molèsties que es poden derivar d’activitats com la pràctica d’esport. Si una persona ha patit un infart o ha deixat de fer exercici físic durant molt de temps, és vital emprendre de nou la pràctica seguint unes pautes per a evitar complicacions. Ja que l’esport és saludable, però no de totes les maneres, ni en tots els moments.

Les proves cardiològiques

La prova d’esforç o ergometria és un procediment de gran utilitat en cardiologia. Actualment, aquesta prova s’utilitza no només amb una finalitat diagnòstica de patologia cardiovascular, sinó també en la valoració funcional, suport científic d’entrenament i entre altres coses, la prescripció d’exercici.

Valorar l’estat de salut del pacient i detectar anomalies no conegudes que pogués limitar o contraindicar la pràctica de l’esport és un dels propòsits fonamentals d’aquesta tècnica per a aquells que ja són esportistes i altres que es vulguin iniciar, per això a totes aquestes persones els oferim la possibilitat, de fer una visita amb cardiologia, una ecografia cardiològica i per a acabar de complementar-ho tot, un estudi i la prova d’esforç.

Totes aquestes proves serien les necessàries per a engegar en l’esport de manera activa i descartar qualsevol risc per a la salut.

Les xifres del servei de cardiologia del Centre Mèdic Mútua Penedès

El Centre Assistencial de Vilafranca ha realitzat un total de 724 visites, 285 electrocardiogrames, 109 ergometries i 79 holters al servei de Cardiologia durant l’any 2021. Quant al primer semestre d’enguany, s’han comptabilitzat 358 visites, 119 electrocardiogrames, 35 ergometries i 69 holters. Agenda la teva cita aquí.

Pots visitar-te dilluns de 16 a 18 h i dimarts de 17:40 a 20 h. L’ergometria o prova d’esforç es realitza dimarts de 16 a 17:40 h.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *