aigua-saludable

Un element imprescindible per a una bona nutrició: L’aigua

L’estiu és una de les èpoques preferides per a la majoria. Sol, platja, vacances… I també, bon temps! Els espais a l’aire lliure i les terrasses s’omplen de persones que gaudeixen d’una estona d’oci i fan més vida al carrer. Almenys molt més que a l’època d’hivern. Una de les raons principals és la climatologia, a l’estiu, és evident, fa calor. I això significa deslliurar-se dels abrics, jaquetes, sabates tancades i gaudir del sol, la brisa marina i, perquè no, dels gelats. Tanmateix, és important mantenir-se hidratat per motius de salut. Naomi Navarro Garriga, de l’especialitat de Nutrició del Centre Mèdic Mútua Penedès, explica alguns consells sobre l’aigua com a element imprescindible per a una bona nutrició.

L’aigua a una dieta equilibrada

Una bona hidratació és imprescindible per a un correcte funcionament del cos, així com per a tots els organismes de la terra. El cos és un 70-80% d’aigua i els humans la necessiten per a realitzar tots els processos biològics.

Beneficis de l’aigua pel cos

  • Ajuda a mantenir la temperatura corporal i evita la deshidratació.
  • Millora la qualitat i elasticitat de la pell i les mucoses.
  • Preveu el restrenyiment, la fatiga i oxigena la
  • Endarrereix la sensació de gana.
  • Aporta minerals vitals per al cos com el calci, sodi i potassi.

Consells per a facilitar la ingesta d’aigua i altres recomanacions

  • Aromatitzar amb menta, cítrics, gingebre o fruits vermells. Li donarà un gust diferent i aportarà valor nutricional.
  • Els experts assenyalen que seria important beure entre 2 i 3 litres d’aigua al dia (varia segons factors genètics, edat, esforç físic, temperatura ambiental…)

Les xifres del servei de nutrició del Centre Mèdic Mútua Penedès

El Centre Assistencial de Vilafranca ha realitzat un total de 53 visites al servei de Nutrició Clínica durant l’any 2021. Quant al primer semestre d’enguany, ja s’han comptabilitzat 81 visites. A partir d’aquest mes de juliol aquestes consultes seran gratuïtes pels mutualistes de Previsora General.

Per altra banda, aquest servei també t’ofereix sessions de pressoteràpia de la mà de la marca Sizen, líder al mercat, que ha cedit els seus equipaments per a combinar el seu ús amb les visites de nutrició. La pressoteràpia és una tècnica que permet acabar amb l’acumulació de greix i cel·lulitis, entre altres. Els mutualistes poden gaudir dels següents abonaments:

  • 1 sessió pressoteràpia 15€.
  • Abonament de 4 sessions de pressoteràpia 40€.
  • Abonament de 8 sessions pressoteràpia 64€.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *