Rutines

10 canvis d’hàbits per a millorar la teva salut

Cansament crònic? Falta d’energia? Poques ganes d’iniciar nous projectes? És possible que l’estrès, l’ansietat o simplement l’alimentació o una vida poc activa provoquin aquests símptomes en el teu cos i la sensació de no arribar a res. Des de Mútua Penedès volem fer-te partícip d’alguns canvis d’hàbits que pots dur a terme per a millorar la teva salut.

10 canvis a la teva vida diària per a millorar la teva salut

 

  1. Alimentació saludable. És possiblement la base de tot, sense una bona alimentació no disposaràs dels nutrients necessaris per tenir energia i tenir cura del teu propi cos. Recorda apostar pels aliments reals (no envasats), fugir dels productes ultra processats i buscar un equilibri entre proteïnes, greixos i hidrats de carboni.
  2. Vida més activa. Puja escales en comptes d’agafar l’ascensor, vés als llocs caminant i no agafis tant el transport públic o el cotxe. Fes la compra a botigues del barri i no contractis que t’ho portin a casa… Petits canvis que faran que el teu cos estigui més actiu.
  3. Practica més esport. El més important és trobar una activitat que et faci gaudir. Si has de patir per fer esport, abandonaràs al cap de pocs dies. Evidentment fer esport implica un esforç per superar-se i millorar. Però esforç no ha de ser igual a dolor. Pots començar per activitats més fàcils de practicar sigui quina sigui la forma física que tinguis com per exemple la natació. Si t’agrada ballar aposta per l’aeròbic o l’step o la zumba.
  4. Controla les teves emocions. No deixis que els problemes diaris es mengin la teva energia. És important que facis un llistat amb les coses que et molesten i treballis un enfocament diferent. No pots controlar-ho tot.
  5. Tingues cura del teu cos. En aquest article et van parlar sobre les revisions mèdiques, són fonamentals per tenir plena consciència de com està la teva salut general.
  6. Educació postural. Una qüestió que s’hauria d’aprendre des de l’escola, és molt important per evitar dolors d’esquena en el futur i mals hàbits de posició. Pràctiques com el ioga, el Pilates i la natació afavoreixen una correcta postura del cos. També faciliten la flexibilitat.
  7. Dorm 8 hores. El descans és fonamental perquè l’organisme es renovi i tingui l’energia suficient per afrontar la resta del dia i una vida activa.
  8. Hidratació. No és només beure aigua, també importa menjar aliments rics en líquids i no esperar a tenir set. Això millorarà el teu estat de salut orgànica.
  9. Medita o relaxa’t. No importa si necessites seure 5 minuts al dia amb els llums apagats i els ulls tancat o si prefereixes gaudir de la música al saló de casa o d’una bona lectura acompanyada d’una tassa de té. Busca la teva manera de relaxar-te i d’aïllar-te de la resta.
  10. Somriu. És la millor de les medicines. És difícil fer-ho quan es veu tot negre, per això has de tenir cura del teu cos i seguir totes les passes anteriors. Després el somriure sortirà sol.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *