protecció-solar-ulls

Gaudir del sol amb vista

Protegir els ulls dels raigs solars és important al llarg de tot l’any. Tanmateix, a l’estiu sovint passem més temps a l’exterior, hi ha més hores de llum i la intensitat de la radiació és més alta. Per això és especialment important tenir cura de la salut ocular durant aquests mesos. Per tal d’evitar lesions, es poden fer servir gorres i ulleres de sol, tot i que no tots els vidres i models són igual de vàlids. A continuació et donem alguns consells per triar unes ulleres que et protegeixin la vista de manera adequada.

Mesures indispensables

  • Cal adquirir les ulleres en centres especialitzats. Les ulleres que no són d’òptica podrien tenir distintius falsos.
  • Han de tenir homologació amb el distintiu de la CE de la ISO EN 1836:1997.
  • La protecció de la radiació ultraviolada (UV) ha de ser del 100%. Usar ulleres sense aquest filtre podria ser més perillós que no utilitzar-ne cap.
  • És important pensar en l’activitat que es realitzarà amb les ulleres. Per exemple, si són massa fosques, potser no serveixen per a conduir.

Altres recomanacions

  • Tenir en compte el nivell de protecció de la llum, que va del 0 al 4. Sigui quin sigui el nivell seleccionat, el filtre de la radiació ultraviolada ha de ser del 100%.
  • Si duus ulleres graduades, abans de triar una muntura caldria comentar la graduació amb la persona responsable de l’òptica i seleccionar primer els vidres.
  • Anar amb molta cura a l’hora de triar ulleres de sol per a infants, ja que els seus ulls són molt més vulnerables a la llum que els d’una persona adulta.

Més enllà de les ulleres de sol

Per gaudir d’una bona vista a l’estiu, és important que, a banda de protegir-la amb lents homologades, es faci prevenció: aplicant col·liri per netejar l’ull quan sigui necessari, fent un ús correcte de les lentilles, emprant ulleres de natació sota l’aigua….

En cas de presentar algun símptoma anòmal a l’ull, el més recomanable és consultar amb un oftalmòleg, demanant cita o acudint a les urgències oftalmològiq

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *