dormir bé les nits de calor

Consells per dormir bé les nits de calor

Ja arribat la calor i un dels efectes més temuts d’aquesta són les altes temperatures a la nit perquè moltes vegades ens dificulta molt el descans. En aquest article trobareu una sèrie de consells per dormir bé les nits de calor sense necessitat de recórrer a l’aire condicionat.

Consells per dormir bé les nits de calor

Llençols lleugers

Per dormir bé les nits d’estiu és important que fem servir llençols lleugers. Es recomanen molt especialment els de cotó perquè són transpirables.

En aquest sentit, també es recomana, per molt estrany que pugui semblar inicialment, posar els llençols a la nevera o al congelador embolicats amb una bossa una estona abans d’anar a dormir. Aquests llençols ens proporcionaran entre 30 i 40 minuts de frescor.

Esport

Tampoc no és aconsellable fer esport poques hores abans d’anar a dormir. Si fem activitat física, hem d’esperar entre 3 i 4 hores per anar-nos-en a dormir perquè les hores següents s’eleva la temperatura corporal i es reté calor.

Evitar dutxes d’aigua freda

Tot i que quan fa calor el que més de gust ens ve és una dutxa d’aigua freda per refredar-nos, aquesta no és aconsellable perquè l’aigua freda ens reactiva l’organisme i ens comporta una pèrdua energètica molt més gran que una dutxa amb aigua calenta.

Sopar lleuger

Hem d’evitar sempre sopar fort i calent. El més aconsellable és sopar fruita fresca, amanides, aigua i iogurt. El cos empra aquests aliments freds i rics en aigua per eliminar la calor corporal.

Llums i aparells elèctrics apagats

Els llums o aparells elèctrics encesos a l’habitació són una font de calor innecessària i, per tant, és aconsellable apagar com abans millor tota font que produeixi calor.

Dormir amb roba de cotó

Tot i que sovint pensem que dormir despullats és la manera més efectiva de lluitar contra la calor no és el més aconsellable perquè no permet que s’evapori la humitat entre el cos i la superfície on dormim. És, per tant, recomanable dormir amb un pijama de cotó i evitar teles sintètiques no transpirables.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *