Una dona amb mal de panxa es pregunta com evitar els problemes digestius per Nadal

Com evitar els problemes digestius per Nadal

El Nadal és una època en què mengem amb més quantitat respecte dels altres dies de l’any. El menjar amb greixos i els dolços es troben presents en la majoria dels àpats de Nadal. En algunes ocasions, deixem de banda la rutina d’exercici físic i ens centrem només en les dates assenyalades del calendari. Tot plegat, pot repercutir negativament en el nostre benestar físic. Per aprendre a com evitar els problemes digestius per Nadal, hi ha tot un seguit d’accions senzilles que podem fer.

Des del servei d’Aparell Digestiu del Centre Mèdic Mútua Penedès, t’expliquem com evitar els problemes digestius per Nadal.

  • Inclou una bona ració de verdures, hortalisses i verdures. Aquests aliments contenen un alt percentatge de fibra, un nutrient essencial per millorar la microbiota intestinal. Si una de les nostres preocupacions durant aquestes festes es basa a com evitar els problemes digestius per Nadal, aquesta acció ens ajudarà a tenir digestions més amables.
  • Prioritza la ingesta d’aigua. Durant aquestes dates, el més habitual és que ens inclinem per begudes alcohòliques com el vi o el cava. De totes maneres, si tenim digestions complicades, el més sensat és optar per l’aigua durant els àpats. En comparació amb les altres begudes, l’aigua millora i accelera la digestió dels aliments.
  • Opta per quantitats menors. Encara que vulguem menjar en grans quantitats, el més recomanable és fer-ho pas a pas. Si ens preocupa com evitar els problemes digestius per Nadal, anar-nos posant poques quantitats en el plat és una bona opció.
  • Evita anar al llit just després d’haver menjat. Quan som al llit, els sucs digestius s’allunyen de l’estómac. D’aquesta manera, obstaculitzem la digestió i afavorim l’aparició de molèsties intestinals.
  • Fes esport en la mesura que puguis. Segurament no puguis mantenir tota la rutina d’esport, ja que les compres i els àpats requereixen molt de temps. De totes maneres, pots proposar-te fer esport en dies puntuals.

Si apliquem aquests consells en el dia a dia, ens costarà menys esforç aplicar-los durant els dies de Nadal. A més, juntament amb aquests hàbits saludables, podem prendre un complement alimentari per millorar el benestar digestiu.

Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, comptem amb professionals en aparell digestiu que t’assessoraran en tot moment amb la teva salut digestiva. D’aquesta manera, aprendràs a com evitar els problemes digestius per Nadal.   

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *