aparell digestiu

Aparell digestiu: Una especialitat desconeguda 

El moviment #realfooding i també l’auge de les xarxes socials ha donat visibilitat a algunes malalties relacionades amb la salut de l’aparell digestiu i també a aquesta especialitat, una gran desconeguda. Al Centre Mèdic de Vilafranca del Penedès oferim la consulta externa d’aparell digestiu per a totes aquelles malalties relacionades principalment amb l’estómac.

Quines malalties tracta l’especialitat d’aparell digestiu?

 

L’especialitat mèdica de l’aparell digestiu tracta els problemes de salut relacionats amb el propi aparell i els òrgans associats (esòfag, estómac, intestí, pàncrees, recte…). Els problemes de salut en aquestes zones del cos poden derivar en malalties inflamatòries cròniques com el Crohn, la celiaquia, intoleràncies a la lactosa o fructosa, apendicitis, hemorroides o úlceres sagnants.

Una de les proves diagnòstiques que més es fan servir és l’endoscòpia, de fet, es tracta d’una especialitat que no implica quiròfan o cirurgia directa. En el cas de ser necessària una operació és tractada per cirurgians, ja que el metge especialista en aparell digestiu fa l’anàlisi, detecció de la malaltia, seguiment i tractament.

Per què l’aparell digestiu ha deixat de ser desconegut?

Els nutricionistes han tingut un paper clau i és que la seva tasca de divulgació ha arribat al gran públic, en part gràcies a les xarxes socials. Al nostre país, la població és una gran desconeguda sobre l’alimentació i ara comencem a conèixer els efectes que poden tenir els aliments al nostre cos.

Malalties inflamatòries de l’estómac i l’intestí poden provocar un malestar general i baixar la qualitat de vida d’aquell que les pateix. Per contra, una alimentació adequada pot fer que moltes persones amb certes intoleràncies o al·lèrgies puguin millorar el seu dia a dia.

No sempre s’ha de menjar de tot, perquè no tots els cossos ho toleren, per això estan les alternatives, i és que a la natura podem trobar els mateixos nutrients i vitamines a aliments diferents.

Al Centre Assistencial de Vilafranca del Penedès es realitzen les proves específiques i complementàries amb sedació que siguin necessàries d’aquesta especialitat com són les endoscòpies digestives.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *