Gastroenteritis gent gran

Gastroenteritis entre la gent gran: Com prevenir-la? 

La gastroenteritis és una de les malalties més comunes entre la població. Poden ser virals (les més freqüents, provocades per un virus) o bacterianes (menys comunes). Provoquen vòmits, mal de panxa i diarrees, símptomes als quals hem d’estar alerta en casos de nens petits i gent gran. Et donem alguns consells per prevenir aquesta malaltia.

5 consells per prevenir la gastroenteritis entre la gent gran

 

La gent gran és un dels col·lectius més sensibles per fer front a malalties comunes com la gastroenteritis o la grip, que no són preocupants en la resta de la població però que poden comportar problemàtiques de salut importants en aquells que tenen més de 65 anys o malalties cròniques.

Consells per evitar agafar una gastroenteritis:

  1. Hidratació. És el punt més important de tots i amb això no ens referim únicament al fet de beure aigua i altres líquids, també és important prendre aliments amb una important càrrega de líquid com les sopes o cremes. Mai s’ha d’esperar a tenir set i és habitual que la gent gran no recordi que ha de beure. Per això és convenient recordar-los que han de beure cada hora, encara que no tinguin set.
  2. Evitar el cafè. La cafeïna té un efecte diürètic i en els casos de gent gran pot desencadenar episodis de diarrea amb els efectes que comporta: Deshidratació, cosa molt perillosa en edats avançades.
  3. Dieta equilibrada. Seguir una dieta que inclogui tota mena d’aliments que ens aportin els nutrients, vitamines i l’energia necessària per a un bon funcionament de l’organisme evitarà que puguin entrar virus, ja que el sistema inmunològic de la gent gran estarà més fort.
  4. Rentada de mans. Imprescindible per evitar qualsevol classe de virus i bacteri i la forma més fàcil de prevenció de malalties contagioses. En el cas de la gent gran és molt important que es rentin les mans abans de realitzar qualsevol mena d’activitat.
  5. Neteja dels aliments i de l’entorn. És molt important no només rentar-se les mans abans de manipular els aliments, també és indispensable netejar-los, sobretot en el cas de les fruites i les verdures. Fins i tot es poden afegir unes gotetes de lleixiu al recipient ple d’aigua on podem rentar els aliments. També netejar contínuament la taula de treball és important per evitar que creixin bacteris.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *