Beneficis del vi negre

Beneficis del vi negre per a la nostra salut

Molt s’ha parlat dels beneficis del vi negre per a la nostra salut en general. A continuació detallarem alguns d’aquests beneficis, però és important destacar que és beneficiós sempre que es consumeixi amb equilibri i moderació. El que es recomana, habitualment, és una copa de vi negre al dia.

Beneficis del vi negre per a la nostra salut

Redueix el colesterol

El vi és ric en polifenoles, i dins d’aquestes es troba el beneficiós resveratrol, una substància química rica en antioxidants ens ajuda a cuidar els vasos sanguinis. Evita la formació de coàguls i redueix el que coneixem a colesterol dolent.

Prevé demències i malalties degeneratives

Hi ha diversos especialistes que afirmen que el vi negre serveix per a millorar els nostres processos cognitius. En aquest sentit, hi ha estudis que demostren que el consum moderat però constant de vi negre contribueix a reduir demències i malalties degeneratives.

A més a més,com hem apuntat a l’anterior apartat, millora el rec sanguini i evita l’enduriment de les artèries.

Tractament de les infeccions de les genives

El consum responsable de vi és un gran aliat per aquelles persones a qui acostumen a sagnar les genives. És així perquè existeix una substància al raïm que, quan és fermentat per a fer vi, ajuda a evitar l’aparició dels estreptococs i bacteris vinculats a les càries. A més a més, també és un gran aliat contra el mal de coll.

Ajuda en la pèrdua de pes

El vi negre activa un gen que impedeix la formació de noves cèl·lules de greix i, a més a més, estimula les existents per depurar-les i anar eliminant-les.

Òbviament només veurem resultats si acompanyem el consum moderat de vi d’una dieta equilibrada i saludable.

Redueix el risc de càncer

El vi és un gran antioxidant que té la propietat de bloquejar, per exemple, el creixement de les cèl·lules responsables del càncer de mama o pulmó. Una de les seves millors propietats és precisament l’acció que exerceix el revastratol, ja que aquest impedeix que l’estrogen derivi en problemes cancerígens

Altres beneficis del vi negre per a la salut

El vi negre també té altres bneficis que abordarem en articles posteriors com, per exemple, que ajuda a lluitar contra el cansament, a prevenir les infeccions urinàries, a netejar el paladar, etc.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *