començar una dieta

Què has de tenir en compte si has decidit començar una dieta?

Quan et planteges començar una dieta per aprimar, cal tenir en compte diversos aspectes. Segur t’has plantejat moltes coses i possibles solucions per començar a fer. Aprimar-se no és una tasca fàcil; és un procés a llarg termini.

Els tres punts fonamentals a l’aprimar-se són: motivació, alimentació i exercici. La motivació i la constància són crucials per no caure en la temptació d’abandonar aquest ardu procés. A continuació, t’expliquem els punts més importants a tenir en compte si has decidit començar una dieta.

En començar una dieta, abans de res, motivació

  1. Estableix un objectiu realista de pèrdua de pes i que puguis complir. Per exemple, reptes setmanals assolibles. De res funciona perdre 5 quilos de cop al principi. És recomanable anar aprimant a poc a poc, en funció de les circumstàncies personals: perdre de mig quilo a un quilo setmanal és un bon començament.
  2. Si trobes a un company de viatge en aquest procés molt millor. Si comparteixes l’objectiu amb altres persones en la mateixa situació, tot es farà més fàcil perquè hi ha un suport important entre els uns i els altres.
  3. Has de tenir un control del pes i dels canvis en el cos, però no diàriament. L’important és veure resultats, per això, podem fer el control una vegada a la setmana o cada dues setmanes. Si en algun moment no notes canvis, no et desesperis! Cada cos és un món.

Control de l’alimentació per aprimar

  1. El primer pas és revisar el frigorífic i el rebost. Una alimentació sana i equilibrada sempre comença pels bons hàbits a casa. Així que desfés-te dels aliments calòrics i fes una llista amb aliments saludables.
  2. Canvia la forma de comprar. Si ens sobren uns quilos, és perquè hem de canviar alguna cosa en l’alimentació. Una compra saludable ha de contenir fruites, verdures i hortalisses.
  3. Cuina de manera saludable. Fer una dieta no significa menjar de manera avorrida. Hi ha multitud de receptes de plats saludables al forn, al vapor o a la planxa. No és necessari ser un gran xef.
  4. Menjar poc no és la millor solució per aprimar-se. Passar d’un extrem a l’un altre és un error molt freqüent en els començaments d’una dieta. S’ha de tenir una restricció calòrica, però no matar al cos de gana durant tot el dia. La baixada de calories i de la ingesta d’aliments ha de ser de manera progressiva.

Introduir en el dia a dia l’esport

Començar una dieta sense realitzar alhora exercici, no serveix de res. Perdre pes sol amb la reducció de l’alimentació pot funcionar un temps, però a llarg termini hauràs de complementar-ho amb exercici. És recomanable fer exercici entre 3-5 vegades per setmana. Si no tens temps, també pots caminar, pujar escales, anar amb bici al treball, etc.

 

Si les persones que estem a dieta som conscients i pacients, i introduïm aquests petits hàbits, a la llarga sortirem guanyant. L’enemic número 1 de la pèrdua de pes són les presses. No esperis canvis ràpids, si no que compleix petites metes i els quilos ja cauran sols. Per qualsevol dubte, consulta el teu especialista. Sempre et treurà de dubtes.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *