Una parella seguint els consells per fer esport a l'hivern

Quins són els beneficis de fer esport a l’hivern?

L’activitat física té molts efectes positius durant els dies de fred, com ara l’augment de crema de calories i el reforç del sistema immunitari. Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, us expliquem quins són els beneficis de fer esport a l’hivern.

Aquests dies de fred és habitual que notem ganes de quedar-nos a casa. Tot i que és excel·lent per descansar, és important que també sortim a l’exterior. Els beneficis de fer esport a l’hivern són diversos, com ara la millora de l’estat del nostre sistema immunitari i cardiovascular. Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, us presentem els efectes positius de practicar activitat física durant els dies de fred.

Crema més calories per fer esport a l’hivern

Un dels beneficis de fer esport a l’hivern té a veure amb la crema de calories. Amb el fred, la temperatura corporal baixa i el nostre organisme ha de fer un esforç més gran per recuperar la calor. L’activitat metabòlica del nostre cos augmenta per tal que les cèl·lules consumeixin més energia que posteriorment es transformi en calor.

Durant aquesta època de l’any, cremem més calories respecte de les estacions de l’any caloroses. D’aquesta manera, reduïm més quantitat de greix corporal i, com a conseqüència, els nivells de colesterol.

Millora la nostra forma física

Fer esport a l’hivern millora la nostra salut cardiovascular i cardiopulmonar. D’una banda, es redueix el risc de patir malalties cardiovasculars i vessaments cerebrals. D’altra banda, s’augmenta la quantitat de glòbuls vermells i s’eliminen toxines. A més, l’activitat física desenvolupa els músculs del cos.

Millora el sistema immunitari 

Els leucòcits i granulòcits són les cèl·lules responsables del bon funcionament del sistema immunològic. Fer esport a l’hivern augmenta la seva producció, de manera que enfortim les nostres defenses. Aquest reforç és molt positiu a l’hora de combatre malalties comunes d’aquesta temporada de l’any, com ara el refredat comú o la grip.

Fa hidratar-nos més

L’exercici físic a l’hivern ens ajuda a mantenir-nos millor hidratats al llarg d’aquesta època. Sovint, sentim menys necessitat de beure durant els dies d’hivern, ja que la set ens resulta més difícil de percebre. L’activitat física ens fa beure més aigua, de manera que afavorim el correcte funcionament dels ronyons i regulem la nostra temperatura corporal.

Millora l’ànim

L’activitat física allibera endorfines, les hormones que ens generen sensació de felicitat. D’aquesta manera, desconnectem i ens plantegem metes que ens aporten motivació. Amb tot, millora la nostra sensació de benestar, mentre que allunya els símptomes de l’estrès i la depressió.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *