Una dona gran aplica consells per cuidar les articulacions

Com cuidar les articulacions?

Amb l’edat, és un dels factors de salut que s’ha de controlar més. Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, us ensenyem a cuidar les articulacions amb els següents consells.

A mesura que passen els anys, és més probable que sentim dolor a les nostres articulacions. Aquest dolor es manifesta perquè els cartílags es van desgastant amb el temps. Per tant, és habitual que perdem cartílag i que minvi la capacitat del nostre cos a l’hora de produir col·lagen. Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, us donem consells per cuidar les articulacions que us ajudaran a mantenir-les en bon estat.

Fes esport

L’activitat física enforteix els ossos i les articulacions. El moviment alleugera la rigidesa articular, redueix el dolor i enforteix els músculs que envolten les articulacions. L’esport més adequat dependrà de la nostra condició física.

La rutina de pujar escales ajuda a cuidar les articulacions si es fa amb constància. És important que evitem forçar-nos en excés per no patir lesions. En aquest sentit, els estiraments beneficien tant els músculs com les articulacions. Encara que no sortim a practicar exercici físic, estirar cada dia ens permet cuidar les articulacions.

Controla el pes

El sobrepès augmenta la càrrega que han de suportar les articulacions i els ossos, de manera que accelera el desgast dels cartílags. En aquest cas, carreguem els nostres genolls de més tensió. Cal que parem atenció al nostre pes corporal per mantenir-lo a ratlla.

Segueix una alimentació saludable

La dieta mediterrània s’ha associat a una menor freqüència de problemes com artritis reumàtica. Per aquest motiu, és important que consumim productes com el peix ric en àcids grassos omega 3, com ara el salmó i el verat. En aquesta línia, les fruites i verdures riques en vitamines antioxidants com ara el raïm o el bròcoli ens ajuden a cuidar les articulacions, així com els cereals integrals. 


La vitamina Epropietats antiinflamatòries que ajuden les nostres articulacions. Els nivells saludables d’aquest nutrient s’han relacionat amb un menor risc de dany a les articulacions i les cèl·lules òssies. La podem trobar a l’alvocat, a les llavors de gira-sol i a les nous. 

Evita els moviments repetitius

Els moviments repetitius augmenten la pressió i el frec dels ossos. D’aquesta manera, incrementa el desgast de les articulacions. Per això, és necessari que parem atenció als nostres moviments i que evitem les repeticions físiques.

Hidrata’t correctament

L’aigua constitueix un 80% del cartílag del cos. Per aquesta raó, la hidratació és molt important a l’hora de cuidar les articulacions. La quantitat ideal es troba entre 1,5 i 2 litres diaris d’aigua. Quan no ens mantenim ben hidratats, l’organisme extreu l’aigua del cartílag i altres àrees, de manera que perjudiquem les articulacions.

Tingues un bon descans

Descansar és fonamental per cuidar les articulacions, ja que afavoreix la desinflamació i contribueix molt positivament en la salut articular. A l’edat adulta, en general l’ideal és dormir entre 7 i 8 hores al dia.

Per assegurar-te que les teves articulacions es troben en bon estat, al Centre Mèdic Mútua Penedès comptem amb els millors professionals en traumatologia. Posa’t en contacte amb nosaltres i concerta la teva cita.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *