Consells per a deixar de fumar

Amb l’any nou sempre arriben els bons propòsits. Els més habituals són fer més exercici físic; estalviar; dedicar més temps a les persones estimades i deixar de fumar. En aquest article trobaràs una sèrie de consells per deixar de fumar.

Som conscients de la importància i necessitat d’aquest propòsit i et volem ajudar. No obstant això, més enllà dels consells per deixar de fumar que et donem aquí, t’aconsellem que et posis en contacte amb el teu metge per tal de tenir un seguiment i suport professional.

Consells per deixar de fumar

Establir una data

Hem d’evitar el mític “diluns començo” i trobar sempre alguna excusa dilluns, tal com, molt sovint, succeïx amb altres decisions que requereixen esforç com, per exemple, començar una dieta.

Per aquest motiu s’aconsella, tenint en compte, a més a més, que el tabac crea dependència física, social i psicològica, que busquem una data amb una mica de temps –hi ha qui aconsella un parell de setmanes- per fer-nos a la idea.

Comunicar-ho a les persones properes

Dir-li-ho a la família i amics es considera que és un pas important per tal d’assolir la nostra meta. D’aquesta manera tindrem el seu suport i, alhora, també ens sentirem més compromesos amb la nostra decisió.

Desfer-se de tot allò relacionat amb el tabac

Treure del nostre entorn cendrers, tabac, encenedors i tota mena d’estris relacionats amb el tabac també ho hem de tenir en compte quan decidim fer el pas de deixar de fumar.

Si hem tingut fracassos anteriors, cal analitzar-los

Cal estudiar quines cigarretes són aquelles que més vam trobar a faltar i perquè vam recaure per tal d’evitar cometre de nou el mateix error. En aquest sentit també és recomanable, durant les primeres setmanes, evitar el consum d’alcohol perquè si bevem, les possibilitats de recaure són més grans.

En aquest punt també és essencial destacar que l’abstinència ha de ser total. Podem pensar, en un moment concret, que per una cigarreta no passarà res. Però, en la gran majoria dels casos, aquesta cigarreta ve acompanyada d’altres i tornem a passar a la banda que volem deixar, la dels fumadors.

Ajuda farmacològica

Tal com hem apuntat a l’inici, és aconsellable que un professional faci un seguiment del nostre procés i, en cas que ho consideri necessari, pugui administrar-nos ajuda farmacològica que faci més fàcil la nostra fita.

Altres

A més a més, dels ja citats hi ha altres consells que també ens poden ajudar molt com, per exemple:

  1.  Fer exercici
  2.  Beure molta aigua
  3.  Canviar rutines relacionades amb el tabaquisme
  4.  Evitar calmar l’ansietat menjant. I si ho fem, que siguin menjars que no continguin molt greix per evitar engreixar-nos.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *