Escola d’esquena de Mútua Penedès

Tal com comentàvem en un post anterior, Mútua Penedès s’ha renovat amb noves especialitats i noves prestacions perquè el primer ets tu i la teva salut. Un dels punts on hem volgut posar l’accent és la prevenció. I és d’aquesta des d’on promovem l’Escola d’esquena.

Què és l’escola d’esquena?

A qui va dirigida l’Escola d’esquena?

Avui dia és molt habitual passar-se moltes hores davant d’ordinador i és molt habitual que agafem males postures que siguin perjudicials per a la nostra esquena. Però no només les persones que treballen en una oficina poden patir de l’esquena. Són moltes les professions que tenen incidència negativa en aquesta si no es pren especial cura. Podem citar, per exemple, transportistes, jardiners, persones que realitzen treballs de neteja, mestres d’infantil, etc.

I més enllà d’això, també hem pogut tenir algun accident o caiguda que ens hagi afectat a l’esquena.

En definitiva, l’Escola d’Esquena va dirigida a tots aquells usuaris de Mútua Penedès que, pel motiu que sigui, tingui alguna patologia relacionada amb la columna vertebral.

Quin procediment s’ha de seguir per accedir a l’escola d’esquena?

Els pacients de Mútua Penedès que tinguin alguna patologia d’esquena han de demanar hora amb el seu traumatòleg. Aquest farà una exploració i valorarà quin tipus de tractament ha de seguir la persona.

En cas que l’especialista consideri que la molèstia o dolor és per causes posturals i l’escola d’esquena el pot beneficiar, li realitzarà una petició perquè pugui assistir a aquesta.

Quina és la finalitat de l’escola d’esquena?

Prendre consciència que els nostres hàbits quotidians tenen incidència directa en les nostres molèsties i que l’educació i la prevenció són essencials.
Per altra banda, però en el mateix sentit, es pretén acostar la figura del fisioterapeuta a les persones mutualistes per tal que puguin resoldre qualsevol dubte que se’ls plantegi i, d’aquesta manera, puguin evitar possibles lesions i molèsties.

Metodologia de l’escola d’esquena

A continuació especifiquem la metodologia que es segueix:
– Conceptes teòrics bàsics del cos humà.
– Tallers pràctics de consciència corporal.
– Exercicis d’elasticitat i control motor.
– Reeducació postural en activitats diàries.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *