Una persona es preocupa per baixar la pressió arterial alta

Com baixar la pressió arterial alta?

La pressió arterial és un paràmetre de salut que cal tenir controlat, especialment a partir dels 50 anys. Des del Centre Mèdic Mútua Penedès, us expliquem què cal fer per baixar la pressió arterial alta.

Un de cada tres adults al món té hipertensió arterial, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Es tracta d’una condició mèdica que pot comportar problemes cardiovasculars, tot i que es poden incorporar certs hàbits en el dia a dia per baixar la pressió arterial alta.

Augmenta l’activitat física

L’esport permet augmentar el ritme cardíac i respiratori. Com a conseqüència, el cor s’esforça menys per bombejar la sang. Això es tradueix en menys pressió a les artèries per part de l’òrgan i, d’aquesta manera, es redueix la pressió arterial.

Controla el consum de sal

Les dietes baixes en sodi ajuden a baixar la pressió arterial alta. Per aquest motiu, és important cuinar amb poca sal i, sobretot, consumir aliments frescos. Les fruites, les verdures i els llegums tenen una concentració de sal més baixa respecte dels aliments ultraprocessats.  

Menja més aliments amb potassi

El potassi disminueix la sal del cos i alleuja la tensió que s’acumula als vasos sanguinis. Avui dia, tenim molts aliments a l’abast amb un alt contingut de potassi, com ara els productes lactis baixos en greixos, entre els quals hi ha la llet i el iogurt. També podem optar pel peix, així com fruites i vegetals.

Redueix l’estrès

Hi ha diverses maneres de baixar el nivell d’estrès del dia a dia. Podem optar per fer algun esport que ens relaxi, com ara el ioga, o bé practicar la meditació. Tant una opció com l’altra baixen els nivells d’estrès, i com a conseqüència, disminueixen la pressió arterial.

Dorm correctament

Quan dormim, la pressió arterial baixa. Per aquest motiu, baixar la pressió arterial alta és possible amb uns hàbits de son adequats. Per establir una bona rutina de descans, és important que ens marquem un horari regular i que ens decantem per una activitat relaxant abans d’anar a dormir. És imprescindible que dormim en un espai que ens resulti còmode.  

Al Centre Mèdic Mútua Penedès, comptem amb professionals en angiologia que s’ocupen del teu sistema vascular. Informa’t de com demanar visita aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *