perdre pes

Consells per a perdre pes després de les vacances

Som molts els que hem tornat de les vacances amb 2 o 3 quilets de més. Hi ha estudis que asseguren que el 80% de ciutadans de l’Estat espanyol guanyen entre un i tres quilos durant l’estiu. El motiu bàsic és la pèrdua dels hàbits d’alimentació saludable que tenim durant l’any. És per això que, acabat el període estival, és convenient seguir consells per perdre pes i tornar als bons hàbits.

Segons va publicar el naturòpata expert en nutrició i gastronomia de l’Institut Mèdic Europeu de l’Obesitat (IMEO) al diari El Confidencial, a l’estiu es poden arribar a guanyar fins a 5 quilos si no realitzem una dieta equilibrada. I durant aquesta etapa, segons un estudi del 2015, un 66% de la població abandona rutines saludables com, per exemple, menjar cinc cops al dia.

El problema no sempre és que mengem més, moltes vegades és que es menja malament: gelats, tapes, alcohol, refrescos amb sucre, etc. Això fa que es guanyi greix i es perdi massa muscular.

Consells per perdre pes

Les dietes miracle no existeixen

No ens podem refiar de les dietes que ens prometen perdre molt pes en pocs dies. Segons els experts, amb una bona dieta s’ha de perdre entre 500 grams i 1 quilo a la setmana.

És bàsic que, sempre, consultem un professional, que pot ser un dietista o un metge endocrí, segons el cas, per fer una bona dieta que ens ajudi a tenir una bona relació amb l’alimentació i uns hàbits saludables. A més, amb una dieta controlada evitarem l’efecte rebot.

Planificar els àpats

Moltes vegades, quan tornem a la feina, ens acompanya la temuda depressió post vacacional i estrès. I aquests poden tenir incidència directa en l’alimentació. És per aquest motiu que s’aconsella fer una planificació del que menjarem durant tota la setmana per evitar saltar-nos la dieta i descuidar els bons hàbits que ens faran perdre pes.

A l’hora de fer aquesta planificació hem de tenir en compte que hm de fer 5 àpats al dia per evitar tenir gana i picar entre hores. També cal incloure aliments depuratius com la ceba, el julivert, el suc de pastanaga, etc. I, evidentment, no deixar de banda tots els aliments saludables que ens ofereix la dieta mediterrània com, per exemple, el peix blau o l’oli d’oliva.

La forma com cuinem també és molt important per a perdre els quilos que hem guanyat i no tornar-los a recuperar. En aquest sentit, podria ser molt útil cuinar a casa i portar tupper per dinar cuinat al vapor, bullit, a la planxa o al forn. D’aquesta forma també evitarem temptacions com el menjar ràpid o poc saludable.

La beguda també és important

Per altra banda, també és aconsellable apartar de la nostra dieta els refrescos ensucrats i les begudes alcohòliques i substituir-les per aigua o refrescos light i begudes sense alcohol. Beure cada dia entre un litre i mig i dos d’aigua també ho hem de tenir en compte si volem perdre pes.

Exercici físic

I, ja per últim, hem de tenir en compte que l’exercici físic és també un ingredient que no pot faltar a una bona dieta per perdre pes. És recomanable realitzar, com mínim, 30 minuts d’exercici físic al dia.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *